ΜΑΤ με ληγμένες αντιασφυξιογόνες μάσκες σε πορείες και διαδηλώσεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΜΑΤ με ληγμένες αντιασφυξιογόνες μάσκες σε πορείες και διαδηλώσεις

13:29 | 8/5/19

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πιο «ετοιμοπόλεμη» μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας

Μια απίστευτη κι όμως ελληνική πραγματικότητα αποκαλύπτουν φωτογραφίες. Αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών της πιο «ετοιμοπόλεμης» μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας που
βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, χρησιμοποιεί αντιασφυξιογόνες μάσκες με ληγμένα φίλτρα από τον Απρίλιο του 2015.

Και να ήταν μόνο αυτό... Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις στην υπηρεσία, κρούει εν ενεργεία αξιωματικός των ΜΑΤ, ο οποίος εξομολογείται ότι «από άποψη εξοπλισμού είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση, από άποψη ανθρώπινου δυναμικού το ίδιο».



Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μεγάλη λειψανδρία, πλέον οι διμοιρίες δεν είναι διμοιρίες αλλά νανοδιμοιρίες όπως της χαρακτηρίζουμε εμείς οι ίδιοι μεταξύ μας».

Αποκαλύπτει μάλιστα ότι την περίοδο που γίνονταν συχνά διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας για το Μακεδονικό, οι άντρες των ΜΑΤ είχαν φτάσει τα όρια τους, καθώς μέσα σε ένα διάστημα 3-4 ημερών, βρίσκονταν στο δρόμο πάνω από 30-40 ώρες. «Αν διαρκούσε αυτή η κατάσταση λίγο ακόμη, θα βλέπαμε τραγελαφικές καταστάσεις», λέει χαρακτηριστικά.

Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Εξάρχεια, όπου πλέον είναι καθημερινές οι επιθέσεις αντιεξουσιαστών με μολότοφ και πέτρες κατά των διμοιριών. «Στα Εξάρχεια η κατάσταση έχει ξεφύγει, ούτε στο στοίχημα δεν το δίνουν πια για ποντάρισμα».



πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών