Ξεκινά απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ξεκινά απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

20:41 | 2/5/19

Απορρίφθηκε το αίτημά του για άδεια από τις Φυλακές Βόλου

Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την νέα απόρριψη αιτήματός του για άδεια από τις Φυλακές Βόλου, όπου κρατείται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Φυλακής στην Κασσαβέτεια του Βόλου. Ο εισαγγελέας έθεσε βέτο στη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος όχι τυπικούς, αλλά ουσιαστικούς, όπως ανέφερε λόγους, κάνοντας χρήση και της φράσης «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας σε παλαιότερη δήλωσή του.

Όταν ο εισαγγελέας είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παρέστη στο Συμβούλιο, την αιτιολογία για την οποία άσκησε βέτο στην κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Συμβουλίου, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια τρομοκράτης, του απάντησε ότι τον αντιμετωπίζει όχι ως νομικός, αλλά ως πολιτικός αντίπαλος. «Γι’ αυτό κι εγώ ξαναπιάνω το κόκκινο νήμα της αντίστασης και ξεκινώ απεργία πείνας», κατέληξε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, άδειασε το κελί του από κάθε είδους τρόφιμο και άρχισε απεργία πείνας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, αναφέρει τα εξής:

«Η νομοθεσία, η δική τους νομοθεσία, κατοχυρώνει ως αποτέλεσμα αγώνων την άδεια στους κρατούμενους. Μια σειρά εισαγγελείς ύστερα πάλι από αγώνες και με τη συμπλήρωση του διπλάσιου χρόνου αιχμαλωσίας από το προβλεπόμενο παραχώρησαν τελικά -κουτστουρεμένες άδειες- και στον Δ. Κουφοντίνα.

Η «αγία» οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς και τα σε διατεταγμένη υπηρεσία τους Μαζικά Μέσα πολέμησαν αυτές τις εισαγγελικές αποφάσεις 6 εισαγγελέων, με αποτέλεσμα η δικαστική μαριονέτα να κόψει σήμερα και δεύτερη επερχόμενη άδεια στη σειρά. Για λόγους φρονηματικούς.

Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο, τον τόσο «δημοκρατικό», είναι σαφές. Όμως αυτός που κυβερνάει θα πρέπει να ξέρει: Το Κόκκινο το νήμα δεν κόβεται. Σε απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας».



πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών