Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον καθημερινό ζήτημα – συγκρατημένη Λαγκάρντ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον καθημερινό ζήτημα – συγκρατημένη Λαγκάρντ

19:35 | 30/11/12

Την πεποίθησή του πως η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνιστά σημείο καμπής για την Ελλάδα και ολόκληρη την ευρωζώνη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Πρόκειται για ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα, αλλά επίσης για την ευρωζώνη, καθώς βοηθά στο να αναδημιουργηθεί σταθερότητα και εμπιστοσύνη. Η μοίρα της Ελλάδας δεν θα είναι πλέον ένα καθημερινό ζήτημα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία του κ. Μοσκοβισί, περισσότερο συγκρατημένη εμφανίστηκε η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τη Γηραιά Ήπειρο να διατηρήσει έναν «λογικό» ρυθμό δημοσιονομικής προσαρμογής, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο περιορισμένης ανάπτυξης.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε την ανάγκη ταχείας υλοποίησης της σχεδιαζόμενης τραπεζικής ενοποίησης στη νομισματική ένωση. «Η τραπεζική ένωση φαντάζει για εμάς πως είναι η πρώτη προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της τραπεζικής ένωσης αποτελεί η δημιουργία ενός ενιαίου εποπτικού μηχανισμού. Ο επόπτης αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νωρίτερο το 2014, παρά την επιμονή ορισμένων μελών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, για θέσπιση του μηχανισμού έως τα τέλη του 2012.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών