Παρατείνεται η προθεσμία για γενικό γραμματέα Εσόδων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παρατείνεται η προθεσμία για γενικό γραμματέα Εσόδων

12:04 | 4/12/12

Παρατείνεται έως τις 7 Δεκεμβρίου, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που έληγε σήμερα Τρίτη.

Η παράταση δίνεται μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και έμπειρα στελέχη που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων –ο οποίος έχει πενταετή θητεία- θα υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον υπουργό Οικονομικών.

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ως γγ. Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διαθέτει:

1) Πτυχίο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, κατά προτίμηση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα εν γένει.
2) Σημαντική επαγγελματική εμπειρία κατά προτίμηση στον ιδιωτικό τομέα, στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα.
3) Σημαντική διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, διαχείριση έργων και δραστηριοτήτων (project management), στοχοθεσία, συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων.
4) Γνώση ξένων γλωσσών ιδίως δε της Αγγλικής, που αποδεικνύεται από σπουδές, δημοσιεύσεις και άλλα πρόσφορα μέσα.
5) Ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης.

Για τη δημιουργία θέσης γγ. Δημόσιων Εσόδων είχε ασκήσει πιέσεις η τρόικα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών