Αντιδράσεις στην υπόσχεση Κάμερον για δημοψήφισμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αντιδράσεις στην υπόσχεση Κάμερον για δημοψήφισμα

14:41 | 23/1/13
Η ανακοίνωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τη διενέργεια δημοψηφίσματος που θα θέσει ευθέως το ερώτημα παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπονομεύει την ευαίσθητη ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, τόνισε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας Νικ Κλεγκ.

Ο φιλοευρωπαίος Κλεγκ, τόνισε στο BBC λίγο μετά την ομιλία Κάμερον, ότι «χρόνια και χρόνια αβεβαιότητας λόγω της μακροχρόνιας, ασαφούς επαναδιαπραγμάτευσης της θέσης μας στην Ευρώπη, δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον, διότι θα πλήξουν την ανάπτυξη και την απασχόληση» και υπογράμμισε ότι η πρώτη προτεραιότητα για τη Βρετανία είναι οι θέσεις εργασίας, η ανάπτυξη και η ισχυρή οικονομία.

«Θα τελειώσει με δάκρυα», δηλώνει στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχετικά με την πρόθεση Κάμερον για δημοψήφισμα, ο λόρδος Πίτερ Μάντελσον, πολιτικός των Εργατικών και πρώην Επίτροπος για τις Εμπορικές Υποθέσεις της Ε.Ε.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «εκβιασμό που δεν οδηγεί πουθενά» και προβλέπει ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θα το αποδεχθεί, ενώ σημειώνει ότι ο Κάμερον «μετατρέπει την πολιτική συζήτηση σε υπαρξιακή».

Από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αποκρούοντας την κριτική Κάμερον στην ΕΕ, σημείωσε στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούσαν την ΕΕ πιο αποτελεσματική, πιο διαφανή και πιο «εύκαμπτη» απέτυχαν εν μέρει επειδή τις μπλόκαρε η Βρετανία.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών