Σύσταση επιχειρηματικού συμβουλίου και ταμείου επενδύσεων Ελλάδας - Κατάρ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σύσταση επιχειρηματικού συμβουλίου και ταμείου επενδύσεων Ελλάδας - Κατάρ

21:40 | 29/1/13
Τη σύσταση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ συμφώνησε ο Αντώνης Σαμαράς με τον καταρινό ομόλογό του, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν σήμερα στη Ντόχα.

Συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κοινού ταμείου επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, στο οποίο η κάθε χώρα θα συμμετέχει με ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε ανεπίσημη 45λεπτη συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της οποίας οριστικοποιήθηκε επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τέθηκαν επί τάπητος πρωτίστως ζητήματα ανάπτυξης και ιδιωτικοποιήσεων. Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον κ. Ερντογάν τα ζητήματα του Πατριαρχείου και των δικαιωμάτων της Ελλάδας στη θάλασσα, ενώ από την πλευρά του ο τούρκος ηγέτης έθεσε το θέμα των Ιμάμηδων αλλά και αυτό της δημιουργίας λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους στην Αθηνά.

Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του εμιράτου, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ενώ αμέσως μετά, θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίντα Αλ Θάνι.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών