Βρυξέλλες: Διάσκεψη για την ενδεχόμενη είσοδο εξτρεμιστικών κινημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βρυξέλλες: Διάσκεψη για την ενδεχόμενη είσοδο εξτρεμιστικών κινημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

20:40 | 29/1/13
Οι ευρωεκλογές του 2014 ενδέχεται να αναδείξουν εκπροσώπους εξτρεμιστικών και βίαιων κινημάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποιεί η αρμόδια επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, εάν, όπως τονίζει η ΕΕ δεν αγωνιστεί εναντίον της επιρροής τους.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες διάσκεψη με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η κ. Μάλμστρομ παραδέχτηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η λιτότητα τροφοδοτεί το λαϊκισμό και τα εξτρεμιστικά κινήματα, ωστόσο τόνισε ότι τέτοιου είδους κινήματα υπάρχουν και σε πλούσιες χώρες, όπως στη Νορβηγία.

Πολλοί Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς και οι ομόλογοί του της Ιταλίας Άννα Μαρία Καντσελιέρι και της Σουηδίας Μπεατρίς Ασκ, θα συμμετάσχουν στη συνάντηση, η οποία οργανώνεται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε μέγαρο των Βρυξελλών.

Στη διάσκεψη θα παρουσιαστούν εκθέσεις που ετοιμάστηκαν από τις ομάδες εργασίας, οι οποίες σχηματίστηκαν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ευαισθητοποίησης έναντι της Ριζοσπαστικοποίησης (RAN) που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 στους κόλπους της ΕΕ και στο οποίο συμμετέχουν εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του συγκεκριμένου τομέα.

Η επικαιρότητα θα είναι στην καρδιά αυτής της διάσκεψης, με το λαϊκιστικό τόνο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγεται στην Ιταλία από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την αναταραχή που προκλήθηκε από τον έπαινό του προς τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών