Σταυρίδης: Δεν γίνεται να χρησιμοποιείς υπηρεσίες ΕΥΔΑΠ και να μην πληρώνεις | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σταυρίδης: Δεν γίνεται να χρησιμοποιείς υπηρεσίες ΕΥΔΑΠ και να μην πληρώνεις

13:31 | 8/2/13

Συνεχίζεται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Δραπετσώνας - Κερατσινίου, λόγω της δέσμευσης χρημάτων στην οποία προχώρησε η επιχείρηση ύδρευσης προκειμένου να αποπληρωθεί μέρος των οφειλών του Δήμου προς αυτήν.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, «η ΕΥΔΑΠ είναι μία επιχείρηση» και «δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει μία υπηρεσία και να μην πληρώνει».

Σημείωσε μάλιστα πως, μολονότι η επιχείρηση δεν αντιδικεί με τους κατοίκους της περιοχής, ο Δήμος παραβίασε τους όρους της σύμβασης ρύθμισης χρεών που είχε επιτευχθεί παλαιότερα μεταξύ των δύο πλευρών, δημιουργώντας νέο χρέος 443.000 ευρώ κατά το 2012, με τις συνολικές οφειλές του Δήμου Δραπετσώνας προς την ΕΥΔΑΠ να ανέρχονται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Σταυρίδης, των σύνολο των χρεών των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ υπολογίζεται στα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε σημειώσει πως οι εκκρεμότητες των δημοτικών Αρχών προς την επιχείρηση διογκώνονται κατά περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ ανά μήνα.

Από την πλευρά του Δήμου, ο δήμαρχος Λουκάς Τζανής αμφισβήτησε έντονα την ορθότητα των στοιχείων που παρουσίασε ο κ. Σταυρίδης, υπογραμμίζοντας πως οι λόγω των δεσμεύσεων που επέβαλε η ΕΥΔΑΠ οι δημοτικοί υπάλληλοι έχουν απομείνει επί 40 ημέρες απλήρωτοι, και «δεν έχουν ούτε ένα ευρώ να ζήσουν».

Τόνισε δε πως ο Δήμος θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του, στον απόηχο του χθεσινού αποκλεισμού των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στη Δραπετσώνα, και θα κινηθεί δικαστικά προκειμένου να διασφαλίσει την «αναστολή της κατάσχεσης».


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών