ΑΔΕΔΥ: Αιτία πολέμου η αλλαγή του νόμου περί απεργιών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΑΔΕΔΥ: Αιτία πολέμου η αλλαγή του νόμου περί απεργιών

18:16 | 11/2/13
«Ο κατήφορος της συγκυβέρνησης γυρίζει τη χώρα σε σκοτεινές περιόδους»

Για πρωτοφανές νομοθετικό πραξικόπημα, ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, του εθνικού και του ευρωπαϊκού συλλογικού Δικαίου και κυρίως κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και της Δημοκρατίας στους χώρους εργασίας, κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πληροφορίες περί αλλαγών στον τρόπο άσκησης του δικαιώματος της απεργίας, αναφέρει το newsbeast.gr.

«Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στο νομοθετικό πλαίσιο του Ν.1264/82, του πλέον προοδευτικού νόμου της μεταπολίτευσης, που ρυθμίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, θα αποτελέσει αιτία διαρκούς «πολέμου» με τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Και προσθέτει: «Το "δόγμα της μηδενικής ανοχής", η συκοφάντηση των εργατικών και συνδικαλιστικών αγώνων, οι επιστρατεύσεις των απεργών, οι συστηματικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη όπου κηρύσσονται παράνομες οι απεργίες όλων των κλάδων και τώρα η απόπειρα κατάργησης του δικαιώματος της απεργίας, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιβάλλονται με μοναδικό στόχο να ολοκληρωθεί, χωρίς αντίσταση, η ισοπεδωτική πολιτική του μνημονίου.

Αυτός ο κατήφορος της Συγκυβέρνησης, που γυρίζει τη χώρα και τη Δημοκρατία στις πιο σκοτεινές μετεμφυλιακές περιόδους, θα βρει απέναντί του την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, των Συνδικάτων, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής Κοινωνίας».

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι: «είναι άμεση η ανάγκη εσωτερικού διαλόγου, προκειμένου τα Συνδικάτα να ανταποκριθούν σε ουσιαστικές αλλαγές με κριτήριο τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση, το νέο ισχυρό και αποφασιστικό ρόλο των εργαζομένων».

«Προϋπόθεση, πάντως, είναι να σταματήσει το «μακρύ χέρι» Κυβέρνησης – Κράτους – Κομμάτων να παρεμβαίνει στα Συνδικάτα και να λειτουργήσει η «αυτορύθμιση» του θεσμού με απόφαση, έλεγχο, πρόταση των ίδιων των εργαζομένων», καταλήγει.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών