ΕΛΑΣ: Εγγονός λήστεψε και δολοφόνησε τη γιαγιά του | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΕΛΑΣ: Εγγονός λήστεψε και δολοφόνησε τη γιαγιά του

03:58 | 28/4/13
Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τη δολοφονία της 75χρονης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της στις 3 Δεκεμβρίου του 2012...

Ένας από τους πέντε συλληφθέντες είναι και ο 18χρονος εγγονός της, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν και αυτός που οργάνωσε τη ληστεία. Σύμφωνα με τους ίδιους τους δράστες το ποσό που αφαίρεσαν ήταν 25 ευρώ.

Η ηλικιωμένη είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη. Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «δράστες είναι πέντε άτομα και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 18, 24 και 20 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ένας 34χρονος και μία 25χρονη)».

«Οι τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν την Παρασκευή (26-4-2013) το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι δύο αλλοδαποί στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας».

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία «κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, με τη συνδρομή και βοήθεια του 20χρονου ημεδαπού, ο οποίος του συνέστησε και τους υπόλοιπους δράστες».

«Οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στην οικία του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, έδεσαν και φίμωσαν την ηλικιωμένη, με αποτέλεσμα το θάνατο της. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 Ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ ο πέμπτος (20χρονος) για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, κατά συναυτουργία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών