Με παραποιημένη σφραγίδα Βολιώτισσας ψυχιάτρου αγόραζαν ναρκωτικά χάπια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Με παραποιημένη σφραγίδα Βολιώτισσας ψυχιάτρου αγόραζαν ναρκωτικά χάπια

15:50 | 19/4/13
Η οξυδέρκεια ενός φαρμακοποιού που αντιλήφθηκε ότι η συνταγή για αγορά ναρκωτικών χαπιών που του έδωσε κάποιος ήταν πλαστή, οδήγησε στη σύλληψη ενός 44χρονου και μιας 56χρονης, που με
πλαστές συνταγές, αγόραζαν ναρκωτικά χάπια από φαρμακεία και στη συνέχεια έκαναν εμπόριο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα μπλοκ συνταγών και μια πλαστή σφραγίδα γνωστής ψυχιάτρου του Βόλου, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τα διπλότυπο μπλοκ συνταγών που κατείχαν, προκύπτει ότι είχαν αγοράσει χάπια, χρησιμοποιώντας 15 συνταγές μέχρι τώρα, αναφέρει το magnesianews.gr.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο 44χρονος πήγε σε φαρμακείο 51χρονου Έλληνα, στη Νέα Ιωνία και χρησιμοποιώντας πλαστή ιατρική συνταγή, η οποία φαίνεται να εκδόθηκε από γυναίκα ψυχίατρο, προσπάθησε να προμηθευτεί δύο κουτιά με ναρκωτικά χάπια.

Ο φαρμακοποιός αντιλήφθηκε την πλαστότητα της συνταγής και δεν την εκτέλεσε, με αποτέλεσμα ο 44χρονος να φύγει άπραγος, χωρίς να προμηθευτεί τα ναρκωτικά χάπια, που είχε ζητήσει.

Ακολούθησε αναζήτηση του 44χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που τελικά εντόπισαν τον 44χρονο με την 56χρονη κοντά στο σπίτι τους στην περιοχή του Διμηνίου και τους συνέλαβαν. Σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 160 ναρκωτικά χάπια Vulbegal.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στο σπίτι τους, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διπλότυπο μπλοκ των 50 σελίδων, το οποίο αγοράζεται ελεύθερα από το εμπόριο και από το οποίο προκύπτει η συνταγογράφηση 15 συνταγών στο όνομα των συλληφθέντων. Από αυτές τις συνταγές, οι τρεις είχαν συμπληρωθεί, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, μια πλαστή κατασκευασμένη σφραγίδα που έφερε τα στοιχεία γυναίκας ψυχιάτρου, ένα μελανοδοχείο και ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών και πλαστογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν οι πλαστές συνταγές που εκτελέσθηκαν. Όπως έγινε γνωστό, τόσο 44χρονος άνδρας, όσο και η 56χρονη, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για χρήση ναρκωτικών ουσιών. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών