Βοστώνη: Νεκρός μετά από καταδίωξη ο ένας δράστης του μακελειού- Αναζητείται ο δεύτερος (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βοστώνη: Νεκρός μετά από καταδίωξη ο ένας δράστης του μακελειού- Αναζητείται ο δεύτερος (video)

13:35 | 19/4/13
Υπάρχει σύνδεση της δολοφονίας αστυνομικού στο MIT με το μακελειό του Μαραθωνίου;...

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Βοστόνη, λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο Μαραθώνιο της πόλης, αλλά και τη δολοφονία τα ξημερώματα αστυνομικού στο MIT.

Νεκρός είναι ο ένας δράστης της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης και αναζητείται ο δεύτερος, ο «ύποπτος με το λευκό καπέλο», όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης. Ο δεύτερος θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος και η αστυνομία έχει κάνει φύλλο και φτερό την περιοχή Watertown.


Η αστυνομία της Βοστόνης ανακοίνωσε ότι έχει διακοπεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου της Μασαχουσέτης, αναφέρει το epikaira.gr.

Ο πρώτος ύποπτος τραυματίσθηκε κατά την καταδίωξη από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο θάνατός του διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο.

Γιατρός του νοσοκομείου δήλωσε ότι ο ύποπτος έφερε πολλαπλά τραύματα από σφαίρες και πιθανώς και από έκρηξη.

«Πολλαπλά τραύματα, από έκρηξη, τραύματα από σφαίρες. Εφθασε εδώ με καρδιακή ανακοπή» δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν έχουμε πληροφορίες για την ταυτότητα του ασθενούς που υπέκυψε. Πρόκειται για ενήλικο άνδρα».


Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι πιθανόν να πρόκειται για τον ύποπτο Νο.1.

Οι φωτογραφίες των δύο υπόπτων δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το FBI ταυτόχρονα με έκκληση προς το κοινό για την αναγνώρισή τους.

«Πιστεύουμε ότι είναι τρομοκράτης. Πιστεύουμε ότι είναι ένας άνθρωπος που ήρθε εδώ για να σκοτώσει. Πρέπει να τον συλλάβουμε» , δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης Εντ Ντέιβις.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Γουότερτάουν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν τα παράθυρα και τις πόρτες.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας για την πορεία των ερευνών και για την αστυνομική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο




Στο μεταξύ, το FBI κάλεσε το κοινό να μην θέτει στην κυκλοφορία άλλες φωτογραφίες, προσπαθώντας να καλμάρει το ζήλο των ερασιτεχνών ντετέκτιβ που αναζητούν τους δράστες, κυρίως μέσω του Ίντερνετ.

Οι «κυβερνο-ντετέκτιβ» έχουν κατακλύσει τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλάσσοντας και αναλύοντας τεράστιο αριθμό φωτογραφιών και βίντεο που έχουν ληφθεί από κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές ή από τις κάμερες τηλεοπτικών δικτύων.

Το ανθρωποκυνηγητό που διεξάγεται στο διαδίκτυο και είναι επιζήμιο για τις επίσημες έρευνες, επικεντρώνεται σε πρόσωπα που κρατούν μαύρους σάκους και έχει ως αποτέλεσμα την δημοσίευση μεγάλου αριθμού φωτογραφιών υπόπτων.

Φωτογραφίες ψευδο-υπόπτων έχουν κυκλοφορήσει στις ιστοσελίδες Reddit και 4chan συνοδευόμενες από χαρακτηρισμούς όπως τύπος με μαύρο πανωφόρι, τύπος με καφέ φούτερ, τύπος που φεύγει τρέχοντας και τις έχουν ήδη δει 2,9 εκατομμύρια άτομα!

Μεταξύ των φωτογραφιών αυτών, κυκλοφορεί επίσης το οπτικό υλικό που δημοσιεύθηκε από την New York Post, με δύο «υπόπτους» , οι οποίοι αποδείχθηκαν αθώοι.

«Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μού συμβεί, δεν είμαι παρά 17 ετών» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ο Σάλαχ Μπαρχούν, ο ένας από τους δύο.

Ο Ρικ ΝτεΛοριέ, ο επικεφαλής της έρευνας του FBI για τις επιθέσεις της Βοστόνης εξέφρασε σαφώς τη δυσαρέσκειά του για τη δραστηριότητα των ερασιτεχνών ντετέκτιβ, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν την απουσία επίσημων στοιχείων μέχρι χθες το βράδυ.

Ο Ρικ ΝτεΛοριέ έδωσε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζονται δύο ύποπτοι και απηύθυνε έκκληση προς το κοινό για την αναγνώρισή τους. Στις φωτογραφίες φαίνονται δύο νεαροί να περπατούν ο ένας πίσω από τον άλλο, κρατώντας σακίδια.

«Αυτές οι φωτογραφίες είναι οι μόνες τις οποίες το κοινό πρέπει να κοιτάζει για να μάς βοηθήσει. Οι άλλες φωτογραφίες δεν πρέπει να θεωρούνται αξιόπιστες. Στρέφουν χωρίς λόγο την προσοχή του κοινού προς λάθος κατευθύνσεις και φορτώνουν με άχρηστη δουλειά τις δυνάμεις της τάξης» , είπε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας ύποπτος για τις επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης συνελήφθη κατά τη διάρκεια τεράστιας αστυνομικής επιχείρησης στα περίχωρα της Βοστόνης, ενώ ένας δεύτερος αναζητείται.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών