Eurogroup: Εντός ημερών τα 4,8 δισ. – τον Ιούνιο τα 3,3 δισ. | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Eurogroup: Εντός ημερών τα 4,8 δισ. – τον Ιούνιο τα 3,3 δισ.

03:51 | 14/5/13
Την αποδέσμευση των δόσεων διάσωσης του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2013, συνολικού ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε το απόγευμα της Δευτέρας το Eurogroup...

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η εκταμίευση της δόσης θα υλοποιηθεί σε δύο «υπο-δόσεις». Η δόση του πρώτου τριμήνου, ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων ευρώ «θα εγκριθεί από το Euro Working Group και το Διοικητικό Συμβούλιο του [μηχανισμού] EFSF εντός των επόμενων ημερών, ακολουθώντας την ολοκλήρωση εθνικών διαδικασιών και την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων.

»Η εκταμίευση της δεύτερης υπό-δόσης θα γίνει τον Ιούνιο του 2013, [και θα συνδέεται] με την υλοποίηση στόχων-ορόσημων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικα», συνεχίζει η ανακοίνωση του Eurogroup.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της ΟΝΕ χαιρετίζουν την επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής το 2012, αλλά και σημαντικών μέτρων που ελήφθησαν με σκοπό την «αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης» και την «ενίσχυση της οργάνωσης και της αποτελεσματικότητας του εισπρακτικού μηχανισμού».

Παρά ταύτα, το Eurogroup υπογραμμίζει ότι πλέον είναι «σημαντικό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των εναπομεινάντων μεταρρυθμιστικών μέτρων [...] που αποτελούν κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας.

»Αυτό θα συμβάλλει στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και εργασίας, και στην επίτευξη της βιωσιμότητας στα δημοσιονομικά, κατ’ αυτόν τον τρόπο πραγματοποιώντας πλήρως τους στόχους του προγράμματος», καταλήγει η ανακοίνωση του Eurogroup.

Το συμβούλιο ενέκρινε επίσης τη δόση για την Κύπρο. Η Λευκωσία θα λάβει άμεσα 2 δισ. και ακόμα 1 δισ. έως 30 Ιουνίου.



Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών