«Μέτωπο» Ρουπακιώτη με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Μέτωπο» Ρουπακιώτη με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό

10:02 | 21/5/13

Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο η πολύπτυχη «κόντρα» που πυροδοτεί το νομοσχέδιο κατά των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, η επεξεργασία του οποίου από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει σήμερα.

Την ώρα που η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις προκλήσεις της και κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από το εξωτερικό για τη δράση της, η επίσημη κυβέρνηση τηρεί αιδήμονα σιωπή, καθώς είναι γνωστές οι ενστάσεις και αντιρρήσεις συνεργατών του πρωθυπουργού για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θα «ηρωοποιήσει» την Χρυσή Αυγή και θα πλήξει τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης που κατήρτισε το νομοσχέδιο, κινείται δραστήρια επιχειρώντας να συμπήξει συμμαχίες για την άμεση προώθησή του.

Έτσι, μετά την προ ημερών παρουσίαση του νομοθετήματός του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Ρουπακιώτης δέχθηκε χθες, για τον ίδιο λόγο, στο γραφείο του αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία, δια στόματος του γραμματέα της Κ.Ο. κ. Γιάννη Μανιάτη, «ζήτησε την άμεση προώθηση στη Βουλή και την ψήφισή του νομοσχεδίου, ως μια θεσμική τομή που αφορά την προστασία της κοινωνίας, του πολίτη, των δημοκρατικών θεσμών».

Επιδίωξη, όπως φαίνεται, του υπουργού Δικαιοσύνης είναι να σχηματιστεί «μέτωπο» υπέρ του νομοσχεδίου με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, άλλωστε, είχε πρώτο αναλάβει την πρωτοβουλία για να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Χρυσής Αυγής, καταθέτοντας σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, καθώς και τη ΔΗΜΑΡ, ώστε να προχωρήσει το νομοσχέδιο.

Ο κ. Ρουπακιώτης, εξάλλου, επικαλείται συμφωνία των τριών αρχηγών των κυβερνητικών κομμάτων, η οποία, πάντως, δεν επιβεβαιώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Στελέχη της ΝΔ, τα οποία επικαλούνται και προβληματισμούς που εκφράζονται από έγκριτους νομικούς για κινδύνους από καθιέρωση περιορισμών στην ελευθερία του λόγου, ζητούν να μην υπάρξει σπουδή στην προώθηση του νομοσχεδίου, το οποίο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν να παραπεμφθεί στις καλένδες.

Ο γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τόνισε ότι το νομοσχέδιο «πρέπει να προχωρήσει, χωρίς συμβιβασμούς. Καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο».

Ο κ. Μανιάτης επιτέθηκε επίσης στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που αλληλοκατηγορούνται, με αφορμή, το νομοσχέδιο, λέγοντας: « Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να το στηρίξουν. Και ας σταματήσουν επιτέλους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες που, στο βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε παλαιότερα διαφωνήσει με ανάλογες ρυθμίσεις που προωθούσαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «μπλοκάρει» το νομοσχέδιο επειδή καταρρίπτει τη θεωρία των δύο άκρων.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών