Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέος πρόεδρος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

11:53 | 17/5/13
Ενα νέο πρόσωπο, ο 53χρονος Χρήστος Σκλαβούνης, αναλαμβάνει πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με ετήσιο μισθό 175.000 ευρώ, ύστερα από απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα...

Ο κ. Σκλαβούνης κρίθηκε ότι έχει το απαραίτητο ευρωπαϊκό «προφίλ», την απαιτούμενη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό τομέα και εξαιρετικές σπουδές για να ενισχύσει τη δυναμική του ΤΧΣ.
Η θέση του προέδρου είχε μείνει κενή από τον Μάρτιο, όταν παραιτήθηκε ο Ολλανδός Πολ Κόστερ.

Ο κ. Κόστερ είχε ετήσιο μισθό 100.000 ευρώ για θέση ημι-απασχολούμενου και η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να τον μειώσει στα 80.000 ευρώ. Ομως τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα ανώτατα μέλη του ΤΧΣ είχαν αντιδράσει για την ημι-απασχόληση και ο κ. Κόστερ υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Σκλαβούνης είναι απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών και του Harvard. Μάλιστα σήμερα είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Harvard.

Ο νέος πρόεδρος του ΤΧΣ εργαζόταν για πάνω από 20 χρόνια στον ελβετικό κολοσσό UBS. Ηταν γενικός διευθυντής της Επενδυτικής Τραπεζικής (Investment Banking) και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια «έζησε» και την αναπτυξιακή πορεία του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και τους κινδύνους της μεγαλύτερης κρίσης που κλόνισε και τους διεθνείς τραπεζικούς κολοσσούς της Δύσης.

Προφίλ

Ο Χρήστος Σκλαβούνης δεν είχε μόνο την Ελλάδα στην ευθύνη του εκ μέρους της UBS, αλλά και ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη. Στη χώρα μας, «κρατούσε» τις σχέσεις της UBS με το ελληνικό Δημόσιο, όλες τις ελληνικές τράπεζες και τις μεγάλες εταιρείες και αποτέλεσε πολλές φορές στο παρελθόν το πρόσωπο «κλειδί» για πολλές από τις συμφωνίες (deals) που έγιναν στον τραπεζικό και τον επιχειρηματικό κλάδο. Εχει επίσης αναλάβει εκδόσεις Μετατρέψιμων Ομολογιακών Δανείων (ΜΟΔ), αλλά και αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου όταν η UBS είχε επιλέξει να γίνει ανάδοχος.

Ο κ. Σκλαβούνης ήταν σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ που είχε πραγματοποιηθεί διά της συγχώνευσής της με την Petrola, ήταν σύμβουλος για την εισαγωγή της ΕΤΕ στη Ν. Υόρκη κλπ. Εκτός από τα τραπεζικά και τα επιχειρηματικά, ο κ. Σκλαβούνης είναι γνωστός για τις επιδόσεις του στην ιστιοπλοΐα, αλλά και στο... real estate (ακίνητα).

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών