Επίθεση με δέκα νεκρούς στην Καμπούλ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επίθεση με δέκα νεκρούς στην Καμπούλ

11:50 | 2/7/13
Καμικάζι έβαλαν στο στόχαστρο ξένη εταιρεία μεταφορών που συνεργάζεται με τη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον επτά άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Καμπούλ ενώ εικάζεται ότι νεκροί είναι και οι τρεις δράστες. Την ευθύνη ανέλαβαν με ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν.

Τα θύματα είναι τέσσερις νεπαλέζοι και ένας αφγανός φρουρός καθώς επίσης δύο αφγανοί πολίτες ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εικάζεται ότι νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης.

Στόχος της επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα ήταν εταιρεία μεταφορών επιμελητειακής υποστήριξης που συνεργάζεται με τις διεθνείς δυνάμεις, είπε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη έξω από την είσοδο βιομηχανικού συγκροτήματος ανοίγοντας έναν τεράστιο κρατήρα. Επί 40 λεπτά, οι φρουροί και οι καμικάζι αντάλλασσαν πυρά. Πυκνό σύννεφο καπνού κάλυψε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς μέρος της εισόδου ενός κτιρίου.

Είναι η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αφγανιστάν και ενώ οι ξένες δυνάμεις προετοιμάζονται για την αποχώρησή τους, το 2014. Τη Δευτέρα ένα άνδρας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και από πάνω στρατιωτική στολή, ανατινάχθηκε στο κέντρο της Καμπούλ, κοντά τα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας ενώ πριν από μια εβδομάδα σε μια μεγάλη επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου της Καμπούλ και γραφείων της CIA, της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών σκοτώθηκαν τρεις φρουροί.

Οι Ταλιμπάν άνοιξαν στις 18 Ιουνίου πολιτικό γραφείο στη Ντόχα, δηλώνοντας ότι θέλουν την εξεύρεση μιας λύσης ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά συγκεκριμένη διαπραγμάτευση.

Πηγή: Reuters, ΑΜΠΕ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών