Κλείνει οριστικά η «καφετέρια των Ναζί» στην Ινδονησία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κλείνει οριστικά η «καφετέρια των Ναζί» στην Ινδονησία

18:23 | 24/7/13
Για όσους ενδιαφέρονταν να επισκεφτούν την περίφημη «καφετέρια των Ναζί» στην Ινδονησία, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε σχέδια για το καλοκαίρι σας...

Ο λόγος; Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, που με φόντο κατακόκκινους τοίχους προσφέρει στους πελάτες της μία πολύ… πλούσια συλλογή ναζιστικών διακοσμήσεων, αποφάσισε να κλείσει μόνιμα το μαγαζί του, εν μέσω πλήθους επικρίσεων.

Το καφενείο άνοιξε για το κοινό στην τουριστική πόλη Μπαντούγκ της Δυτικής Τζάβα το 2011, δίχως να καταγραφούν αξιοσημείωτες αντιδράσεις. Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο προκάλεσαν ένα κύμα οργής για την επιλογή… διακόσμησης, τόσο εντός όσο και εκτός Ινδονησίας.

Ιδιαίτερη προσοχή προκάλεσε ένα πορτραίτο του Αδόλφου Χίτλερ, που «κυριαρχεί» ανάμεσα σε αφίσες και φωτογραφίες της Βέρμαχτ και των Βάφεν Ες-Ες. Λίγα μέτρα παραπέρα, ένας άλλος τοίχος καλύπτεται από μία σημαία με τη σβάστικα.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης έχει επανειλημμένα δηλώσει πως δεν είναι οπαδός των Ναζί, αποσαφηνίζοντας πως επέλεξε την επίμαχη διακόσμηση προκειμένου να προσελκύσει πελάτες. Το όνομα του μαγαζιού, SoldatenKaffee («Η καφετέρια των στρατιωτών» στα Γερμανικά) είναι εμπνευσμένο από ένα δημοφιλές στέκι των γερμανών στρατιωτών στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η υπόθεση του SoldatenKaffee αποτελεί το δεύτερο περιστατικό όπου εικόνες των Ναζί προκαλούν αίσθηση στη Νοτιοανατολική Ασία.

Μονάχα την προηγούμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ταϊλάνδης απολογήθηκε για μία γιγαντοαφίσα που ανήρτησε και απεικόνιζε τον Αδόλφο Χίτλερ στο πλευρό του Superman και άλλων υπερ-ηρώων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος, η αφίσα σχεδιάστηκε από φοιτητές, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν πως η εικόνα του Χίτλερ θα μπορούσε να προσβάλει οποιονδήποτε.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών