ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας ετοιμάζει «έδαφος για νέα μνημονιακά μέτρα» το Σεπτέμβριο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας ετοιμάζει «έδαφος για νέα μνημονιακά μέτρα» το Σεπτέμβριο

22:01 | 28/7/13
Σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωσή του στον κυριακάτικο Τύπο ότι τυχόν νέο δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει από νέο μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να καλυφθεί «όχι με περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα», αλλά με «αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα».

«Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως αυτό σημαίνει «αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση πως ενδιαφέρεται μονάχα «να μην της βάλει κακό βαθμό η τρόικα στις μνημονιακές της εξετάσεις, την ίδια στιγμή που η επικοινωνιακή της προπαγάνδα περί δήθεν ανάπτυξης πέφτει στο κενό.

»Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν το μόνο τους σχέδιο», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών