Τελεσίγραφο του στρατού στον Μόρσι | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τελεσίγραφο του στρατού στον Μόρσι

16:07 | 2/7/13
Επιβεβαιώνοντας τον βαρύνοντα πολιτικά ρόλο του στην Αίγυπτο, ο στρατός έδωσε διορία 48 ωρών στον πρόεδρο Μόρσι «να ακούσει τα αιτήματα του λαού», παίρνοντας εμμέσως αλλά πολύ καθοριστικά θέση υπέρ των διαδηλωτών. Σε αντίθετη περίπτωση, ο στρατός διαμηνύει ότι θα εφαρμόσει τον δικό του «οδικό χάρτη για το μέλλον» της χώρας -και θα διασφαλίσει την εφαρμογή του.

Λίγη ώρα μετά την έκδοση του τελεσιγράφου έγινε γνωστό από την αιγυπτιακή προεδρία ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι συναντήθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Αμπντέλ-Φατάχ Σίσι. Περαιτέρω στοιχεία δεν έγιναν διαθέσιμα.

Οι διαδηλώσεις της Κυριακής ήταν μια «λαμπρή, χωρίς προηγούμενο» έκφραση της λαϊκής βούλησης, ανέφερε ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι στην ανακοίνωση που ανέγνωσε ο ίδιος στη δημόσια τηλεόραση.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δίνουν σε όλες τις πλευρές –αλλά επί της ουσίας στον Μόρσι– προθεσμία 48 ωρών σαν μια τελευταία ευκαιρία να αναλάβουν τις ευθύνες τους «απέναντι στις ιστορικές συνθήκες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα».

Τόνισε, πάντως, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κρατήσουν την ουδετερότητά τους και ότι καθήκον τους είναι η ανάληψη δράσης για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου, η οποία βρίσκεται σήμερα σε «μεγάλο κίνδυνο».

Το Reuters αναφέρει ότι το απόγευμα στρατιωτικά ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Κάιρο φέροντας αιγυπτιακές σημαίες, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο εύγλωττο το μήνυμα στήριξης…

Πηγή: voria.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών