Αίγυπτος: Ορίστηκε η δικάσιμος για τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αίγυπτος: Ορίστηκε η δικάσιμος για τους ηγέτες των Αδελφών Μουσουλμάνων

19:48 | 4/8/13
Για τις 25 Αυγούστου ορίστηκε η δικάσιμος του πνευματικού ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο, Μοχάμεντ Μπαντί, και δύο ισχυρών συνεργατών του, για κατηγορίες που συνδέονται με το θάνατο οκτώ διαδηλωτών στα τέλη Ιουνίου, όπως μετέδωσε την Κυριακή το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Ο κ. Μπαντί, ο οποίος καταζητείται, και οι δύο βοηθοί του, Καιράτ ελ-Σατέρ και Ρασάντ Μπαϊούμι, οποίοι κρατούνται στη φυλακή Τορά του Καΐρου, κατηγορούνται για υποκίνηση βίας κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το αρχηγείο των Αδελφών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου.

Οι ταραχές έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που σημάδεψαν την Αίγυπτο λίγες ημέρες πριν την ανατροπή του τότε ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, από τις Ένοπλες Δυνάμεις στις 3 Ιουλίου.

Ακόμα τρία μέλη της Αδελφότητας έλαβαν την ίδια δικάσιμο για την ίδια υπόθεση. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες ανθρωποκτονίας.

Η δίκη των τριών ηγετικών στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων ενδέχεται να προκαλέσει νέες ταραχές στην Αίγυπτο, όπου οι ισλαμιστές και οι υποστηρικτές του ανατραπέντα προέδρου εξακολουθούν να απαιτούν την απελευθέρωσή του, αλλά και την επιστροφή του στον προεδρικό θώκο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών