ΔΗΜΑΡ: Το κράτος να απαγορέψει πλειστηριασμούς ώς το 2015 | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΔΗΜΑΡ: Το κράτος να απαγορέψει πλειστηριασμούς ώς το 2015

17:26 | 10/8/13
Το κράτος οφείλει να προστατεύσει την εστία των νοικοκυριών και η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας να παραταθεί έως το 2015 αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστέρα... 

«Είναι απαράδεκτο, σε μια περίοδο μεγάλης συρρίκνωσης και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισης του οικογενειακού εισοδήματος, να βάλλεται και το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του» τονίζει.

Σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου, αυτό που επιβάλλεται είναι οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησης τους. Αυτό εξάλλου θα περιορίσει και τις επισφάλειες των τραπεζών.

Την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από το 2014 -αλλά με κριτήρια- εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης όπως επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Σχέδιο που αποσκοπεί στο ομαλό άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το 2014 επεξεργάζεται από την πλευρά της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών