Λουτρό αίματος στο Μπαγκλαντές από συγκρούσεις Αστυνομίας-ισλαμιστών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λουτρό αίματος στο Μπαγκλαντές από συγκρούσεις Αστυνομίας-ισλαμιστών

18:38 | 2/8/13
Εκατόν πενήντα άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους κατά τους τελευταίους μήνες στο Μπαγκλαντές, στο πλαίσιο συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...

Οι αστυνομικοί πολλές φορές άνοιξαν πυρ κατά του πλήθους, ενώ αρκετοί από τους συλληφθέντες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ ενώ. η Αστυνομία, οι συνοριοφύλακες καθώς και παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν ξυλοκοπήσει άγρια πολλούς διαδηλωτές και παρευρισκομένους, σύμφωνα με την έκθεση του Παρατηρητηρίου.

Σφοδρές οδομαχίες έχουν ξεσπάσει από τον Φεβρουάριο μεταξύ ισλαμιστών και της αστυνομίας. ΟΙ διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία το 1971. Πολλοί από τους κατηγορούμενους είναι ηγετικά μέλη του ισλαμιστικού κόμματος Τζαμάατ-ε-Ισλάμι.

Τον Μάιο, εκατοντάδες μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Χεφαζάτ-ε-Ισλαμ, πολιόρκησαν την πρωτεύουσα Ντάκα, απαιτώντας τη σύσταση αυστηρότερων ισλαμιστικών νόμων.

«Εν όψει των εθνικών εκλογών και περισσότερων ετυμηγοριών για τα εγκλήματα πολέμου, οι διαδηλώσεις είναι πιθανό να πραγματοποιούνται ανά συχνότερα χρονικά διαστήματα και ο κίνδυνος για έξαρση της βίας είναι πολύ μεγάλος», δήλωσε ο Μπραντ Άνταμς, ο Ασιάτης διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών