Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή η σύμβαση για τα λαχεία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή η σύμβαση για τα λαχεία

15:37 | 28/8/13
Με αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας του κατεπείγοντος, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, η σύμβαση παραχώρησης της άδειας των κρατικών λαχείων, από τη συζήτηση της οποίας αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Για ξεπούλημα και χαριστική παραχώρηση έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου η οποία έβαλλε και κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών ,«παραβιάζετε κάθε έννοια συνταγματικότητα για να δώσετε χάρισμα σε δύο μεγάλες εταιρίες που τις έχετε υπό την αιγίδα και προστασία σας δεκάδες εκατ. Ευρώ» είπε η κα Χαραλαμπίδου και προανήγγειλε την αποχώρηση του κόμματός της λέγοντας ότι «θα αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση, γιατί δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις καταχρηστικές ενέργειες που προβαίνετε».


ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπούλημα και χαριστική παραχώρηση

Κατά της διαδικασίας αλλά και της παραχώρησης των κρατικών λαχείων τάχθηκε και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος υποστηρίζοντας ότι η σύμβαση εμπεριέχει ύποπτα στοιχεία, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι πρόκειται για σκανδαλώδη σύμβαση.

Υποψίες εκτίμησε ότι προκαλεί η διαδικασία του κατεπείγοντος και ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε τα θετικά σημεία της σύμβασης και υποστήριξε «Πρέπει να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι η πρώτη παραχώρηση που ουσιαστικά είναι τα λαχεία είναι επωφελής για το δημόσιο και πρέπει να πείσουμε όχι μόνο με την ουσία αλλά και με τη διαδικασία, που μόνο υποψίες προκαλεί η διαδικασία του κατεπείγοντος».

Τη σύμβαση κατήγγειλε και το ΚΚΕ το οποίο αποχώρησε από τη συζήτηση διαμαρτυρόμενο.
Αιτιολογώντας πάντως ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρας τη διαδικασία του κατεπείγοντος είπε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει κατά αυτόν τον τρόπο γιατί συναρτάται άμεσα με την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών