Σε εξέλιξη η αναμέτρηση Μέρκελ - Στάινμπρουκ: «Απούσα» η Ελλάδα μέχρι στιγμής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε εξέλιξη η αναμέτρηση Μέρκελ - Στάινμπρουκ: «Απούσα» η Ελλάδα μέχρι στιγμής

21:19 | 1/9/13
Ως την τελική μάχη πριν από τις κάλπες της 22ας Σεπτεμβρίου, αλλά και τελευταία ευκαιρία για τον Σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ να κερδίσει έδαφος έναντι της Αγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζει ο γερμανικός Τύπος την εν εξελίξει τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων για την Καγκελαρία της Γερμανίας...

«Τα πράγματα δεν μοιάζουν να είναι όπως θα ήθελε για τον Στάινμπρουκ, καθώς (βάσει των δημοσκοπήσεων) υπολείπεται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Ακόμη, όμως και αν οι Γερμανοί του δώσουν έστω μία μικρή πιθανότητα έναντι της Άγκελα Μέρκελ, ελπίζουν στο στρατόπεδο των Σοσιαλδημοκρατών, ότι μπορεί να ανατραπεί το κλίμα στο αποψινό ντιμπέιτ», γράφει το Spiegel.

Για τελευταία ευκαιρία του Στάινμπρουκ να κερδίσει έδαφος έναντι της Άγκελα Μέρκελ κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Σε άρθρο της με τίτλο «Ετσι μπορεί ο Στάινμπρουκ να χρησιμοποιήσει την τελευταία του ευκαιρία» αναφέρει: «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ως γνωστόν. Θα πεθάνει άραγε για τον Στάινμπρουκ το βράδυ της Κυριακής στην τηλεμαχία του με την Άγκελα Μέρκελ ή μπορεί ακόμη να αλλάξει τα πράγματα; Πώς μπορεί μετά ένα μήνα προεκλογικής εκστρατείες με "γκάφες και ατυχίες" να αντιστρέψει τα πράγματα και να βάλει τη Μέρκελ σε μπελάδες;»

«Η δύναμη των 90λεπτών στην τηλεόραση» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της βαυαρικής Süddeutsche Zeitung.
«Η Αγκελα Μέρκελ θα είναι ευτυχής, εάν περάσει την τηλεμαχία με τον αντίπαλο και αμφισβητία της, σοσιαλδημοκράτη Πέερ Στάινμπρουκ.

Η ίδια γνωρίζει πολύ καλά, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες μίας αναμέτρησης μπροστά στις κάμερες. (...) Μιά τηλεοπτική συζήτηση που θα μπορούσε να βγει εκτός ελέγχου αποτελεί ένα φρικτό ενδεχόμενο για την Καγκελάριο Μέρκελ», σημειώνει η εφημερίδα.

Η 90λεπτη συζήτηση θα αρχίσει σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, στις 20:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα σε απευθείας από τα τέσσερα κύρια τηλεοπτικά κανάλια της Γερμανίας.

Ο Στάινμπρουκ εκτιμάται ότι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την -συχνά δίκοπη- ευγλωττία του και την ετοιμολογία του εναντίον της Μέρκελ, ο τρόπος ομιλίας της οποίας χαρακτηρίζεται συχνά επίπεδος και αόριστος.


Φαβορί η Μέρκελ

Αδιαφιλονίκητο φαβορί δείχνουν τη Χριστιανοδημοκρατική συμμαχία (CDU/CSU) της Μέρκελ οι δημοσκοπήσεις, με το κόμμα να συγκεντρώνει το 41% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε το περιοδικό Stern αυτή την εβδομάδα.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) παραμένουν καθηλωμένοι στο 22%.

Ο Στάινμπρουκ, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι ο υποψήφιος που επέλεξε το κόμμα του παρότι δεν είναι ο πρόεδρος του SPD.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών