Ρεπούση: «Η δήλωσή μου απομονώθηκε γιατί φτιάχνει θεωρίες συνωμοσίας» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ρεπούση: «Η δήλωσή μου απομονώθηκε γιατί φτιάχνει θεωρίες συνωμοσίας»

17:47 | 7/9/13
Θέση απέναντι στον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της στην επιτροπή της Βουλής για περιορισμό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, πήρε την Παρασκευή η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία αφού υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για προσωπική της άποψη, αλλά αποτελεί μέρος της συνολικής πρότασης του κόμματός της για το νέο Λύκειο, εκτίμησε ότι η φράση της απομονώθηκε γιατί «φτιάχνει θεωρίες συνωμοσίας ότι κάποιοι εργάζονται για την καταστροφή του έθνους»....

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 η Μαρία Ρεπούση τόνισε: «Δεν είναι προσωπική μου πρόταση, αλλά της ΔΗΜΑΡ και αφορά το νέο Λύκειο. Την κάναμε τώρα, γιατί τώρα η Βουλή συζητά το περιεχόμενο σπουδών στο Λύκειο. Η πρότασή μας περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα και δεν είναι ξεκομμένη η πρότασή μας για τα θρησκευτικά. Εμείς θέλουμε ένα σύγχρονο Λύκειο, που να απαντά στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και στις επιστημονικές εξελίξεις για την οργάνωση των σπουδών».

Η ίδια επεσήμανε ότι το τωρινό πρόγραμμα σπουδών στο Λύκειο «δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά σε κάποια πεπατημένη του παρελθόντος. Στο πλαίσιο αυτής της κριτικής» εξήγησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ασκήσαμε κριτική για το μάθημα των θρησκευτικών. Ήταν συνολική η κριτική μας και αφορούσε πολλά πράγματα».

Η ίδια στάθηκε και στην επίμαχη δήλωση ότι η διδασκαλία των θρησκευτικών «δεν συνάδει» με το σύγχρονο Λύκειο. «Αυτό δημιουργεί θόρυβο και φτιάχνει θεωρίες συνωμοσίας ότι κάποιοι εργάζονται για την καταστροφή του έθνους και της εθνικής ταυτότητας…» σχολίασε η Μαρία Ρεπούση.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ προσέθεσε επίσης: «Το σχολείο δεν πρέπει να θυμίζει κατήχηση. Αναγνωρίζω τον ρόλο της Εκκλησίας, ο οποίος, ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι σημαντικός (…) Δεν σημαίνει ότι η ορθόδοξη εκκλησία, επειδή παίζει ένα σημαντικό ρόλο και γενικώς η Ορθοδοξία στην πρόοδο του ελληνισμού, θα πρέπει να γίνεται κατήχηση. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Θα ταίριαζε περισσότερο ένα μάθημα θρησκειολογίας».

Πηγή: tanea.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών