Σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν αιτήματος η φύλαξη των βουλευτών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν αιτήματος η φύλαξη των βουλευτών

17:17 | 22/9/13
«Η παύση ισχύει μέχρις ότου αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της απεστάλησαν από τον Υπουργό σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών του κόμματος ''Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή''...

Οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διατηρείται μόνο η δυνατότητα για διάθεση, κατά περίπτωση, μέτρων για την ασφάλεια των βουλευτών της ΧΑ (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) από τη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18/9/2012, με εξαίρεση τότε του γενικού γραμματέα του κόμματος, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί-συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου.


Περιμένουν τον Αρειο Πάγο

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών-συνοδών στους βουλευτές του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών