Σήμερα η συνάντηση με την τρόικα - Εξετάζεται δάνειο από την ευρωζώνη με τη χρήση ακίνητων του δημοσίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σήμερα η συνάντηση με την τρόικα - Εξετάζεται δάνειο από την ευρωζώνη με τη χρήση ακίνητων του δημοσίου

14:03 | 22/9/13
Η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του Οκτωβρίου καθώς και ο προσδιορισμός του ύψους της ύφεσης φέτος, θα απασχολήσουν την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, σήμερα το μεσημέρι...

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στη χώρα μας και θα επανέλθουν μετά τις 15 Οκτωβρίου προκείμενου να κλείσουν τα ζητήματα του νέου μεσοπρόθεσμου, της κάλυψης τους δημοσιονομικού κενού και της Επικαιροποίηση του μνημονίου.

Στους δυο τελευταίους μήνες του έτους θα πραγματοποιηθεί η διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Εν τω μεταξύ, νέο δάνειο από την Ευρωζωνη με τη χρήση ακίνητων του δημοσίου ως έμμεση εγγύηση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας από το 2014 έως το 2015, είναι ενα από τα σενάρια που μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής.

Τα ακίνητα που δεν έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για να τα πουλήσει θα μεταβιβαστούν σε ενα όχημα ειδικού σκοπού, αυτό θα εκδώσει τίτλους με εγγύηση την ακίνητη περιούσια.

ΜΙα άλλη εναλλακτική που μελετάται είναι το όχημα ειδικού σκοπού να μην εκδώσει ομόλογα με εγγύηση τα ακίνητα αλλά να πουλήσει στην αγορά μέρος του μετοχικού του κεφαλαίου.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών