Γερμανία: Θα προσπαθήσουμε να συναντήσουμε τον Σνόουντεν, αν θέλει να μιλήσει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γερμανία: Θα προσπαθήσουμε να συναντήσουμε τον Σνόουντεν, αν θέλει να μιλήσει

14:37 | 1/11/13
Συνάντηση μεταξύ του Έντουαρντ Σνόουντεν και γερμανών ερευνητών θα προσπαθήσει να οργανώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Πίτερ Φρίντριχ, εφόσον ο 30χρονος πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είναι διατεθειμένος να δώσει πληροφορίες αναφορικά με τις υποψίες του Βερολίνου πως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Θα βρούμε έναν τρόπο, εάν ο κ. Σνόουντεν είναι διατεθειμένος να μιλήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φρίντριχ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Die Zeit». Ο εκπρόσωπός τους, Γιένς Τέσκε, επιβεβαίωσε τα σχόλια του υπουργού, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε διευκρινίσεις και θέλουμε περισσότερες πληροφορίες».

Ο κ. Τέσκε υπέθεσε πως η όποια συνάντηση θα λάβει χώρα στη Ρωσία, όπου ο Σνόουντεν έχει λάβει προσωρινό άσυλο από τα τέλη Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γερμανός βουλευτής των Πρασίνων Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε διεμήνυσε πως συναντήθηκε με τον Σνόουντεν, προσθέτοντας πως ο 30χρονος είναι διατεθειμένος να μεταβεί στην Γερμανία προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η κάτω Βουλή της Γερμανίας αναμένεται να συζητήσει το όλο θέμα των παρακολουθήσεων από την NSA στις 18 Νοεμβρίου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών