Κέρι: Το παραδέχομαι, ορισμένες παρακολουθήσεις «πήγαν πολύ μακριά» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κέρι: Το παραδέχομαι, ορισμένες παρακολουθήσεις «πήγαν πολύ μακριά»

08:51 | 1/11/13
Στην παραδοχή ότι ορισμένα προγράμματα παρακολουθήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών «έφτασαν πολύ μακριά, ανάρμοστα» προέβη για πρώτη φορά το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως «αθώοι» δεν ήταν θύματα αυτών των δραστηριοτήτων, αλλά αντίθετα «υπάρχει μία προσπάθεια να συγκεντρωθούν πληροφορίες»...

«Σε ορισμένες περιπτώσεις, το παραδέχομαι σε εσάς, όπως [το παραδέχεται] και ο πρόεδρος [Ομπάμα], ότι ορισμένες ενέργειες έφτασαν πολύ μακριά, και θα διασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κέρι, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε μία σύνοδο που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

Παρά ταύτα, ο κ. Κέρι υπογράμμισε πως «αθώοι άνθρωποι δεν είναι θύματα σε αυτή τη διαδικασία», αντιτείνοντας πως οι παρακολουθήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν πληροφορίες και να αποτραπούν «πτώσεις αεροπλάνων, ανατινάξεις κτηρίων και δολοφονίες ανθρώπων».

Προσέθεσε μάλιστα πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «είναι αποφασισμένος να προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει [την κατάσταση]».

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, διέταξε την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) να σταματήσει τις υποκλοπές στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των πρακτικών συλλογής δεδομένων, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πηγή προσκείμενη στο θέμα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών