Μάστιγα για τον Νότο η ανεργία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μάστιγα για τον Νότο η ανεργία

12:28 | 1/11/13
Σε ιστορικά επίπεδα παραμένει η ανεργία στην Ευρωζώνη, όπου σχεδόν 20 εκατ. άνθρωποι (27 εκατ. στην Ε.Ε) αναζητούν δουλειά, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Τα 3,5 εκατ. είναι νέοι έως 25 ετών...

Η Ευρώπη της ισχνής ανάκαμψης δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης και οι ηγέτες της, στις Βρυξέλλες και τις πρωτεύουσες των κρατών-μελών αρκούνται προς το παρόν στο να περιγράφουν το πρόβλημα.

Η κατάσταση είναι δραματική κυρίως στις χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, όπου το συνολικό ποσοστό της ανεργίας έχει ξεπεράσει το 27% και στους νέους το 53%. Στην Ισπανία, οι άνεργοι αποτελούν το 26,6% του εργατικού δυναμικού, ενώ στην Κύπρο αυξήθηκαν από το 12,7% στο 17,1% τον τελευταίο χρόνο.

Οι νέοι από την Ιταλία, την Πορτογαλία και αλλού αναζητούν δουλειά σε άλλες χώρες. Πολλοί έχουν απλώς σταματήσει να ψάχνουν. Αλλά ακόμη και στα κράτη-μέλη με χαμηλή ανεργία, όπως η Γερμανία, η οποία επαίρεται συχνά ότι μείωσε τους ανέργους της στο μισό μέσα σε μια 10ετία, ένας στους πέντε εργαζόμενους απασχολείται σε θέσεις μερικής απασχόλησης.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών