Νέες ταραχές στη Λωρίδα της Γάζας, 4 μαχητές της Χαμάς νεκροί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέες ταραχές στη Λωρίδα της Γάζας, 4 μαχητές της Χαμάς νεκροί

12:06 | 1/11/13
Τουλάχιστον τέσσερις αντάρτες της Χαμάς έχασαν τη ζωή τους και πέντε ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν λόγω συγκρούσεων που έλαβαν χώρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στη Λωρίδα της Γάζας...

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε πως η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε σε μία σήραγγα που χρησιμοποιείται από ενόπλους για επιθέσεις κατά του Ισραήλ, κατηγορώντας τη Χαμάς πως παραβίασε τους όρους της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε το Νοέμβριο, έπειτα από οκτώ ημέρες ταραχών.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε πως τρεις άνδρες της βρίσκονταν στη σήραγγα την ώρα της επίθεσης και σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό.

Ένας ακόμα μαχητής της Χαμάς σκοτώθηκε και πέντε ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν νωρίτερα, στο πλαίσιο συγκρούσεων που ξέσπασαν αφότου οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν με έκρηξη τμήμα μίας άλλης σήραγγας που ανακάλυψαν πως συνέδεε τη Γάζα με το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα το πρωί μετά την εξάντληση των αποθεμάτων του σε καύσιμα, ανακοίνωσε η Αρχή Ενέργειας του παλαιστινιακού αυτού εδάφους, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς.

«Δεν μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε αιγυπτιακά καύσιμα εξαιτίας της καταστροφής σηράγγων από την Αίγυπτο. Προσπαθήσαμε να λάβουμε καύσιμα από το Ισραήλ μέσω της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά αυτή επέβαλε απαγορευτικούς φόρους», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ενέργειας.

Προσέθεσε ότι το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό έως ότου επαναληφθούν οι παραδόσεις καυσίμων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών