Θέμα για τον τρόπο λήψης αποφάσεων θέτει η Αριστερή Πλατφόρμα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Θέμα για τον τρόπο λήψης αποφάσεων θέτει η Αριστερή Πλατφόρμα

16:17 | 11/11/13
Θέμα για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει και μάλιστα μετ’ επιτάσεως η εσωκομματική αντιπολίτευση και όχι μόνο...

Η πρόταση δυσπιστίας και η συζήτηση στη Βουλή ανέστειλε προσωρινά την αντιπαράθεση, η οποία, όμως, θα εισαχθεί ακόμα και δημοσίως στην αντιπαράθεση της ηγετικής ομάδας και της Αριστερής Πλατφόρμας.

Το περιστατικό που άναψε φωτιές είναι η αλλαγή της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Όστιν, καθώς στην φράση -όπως φαίνεται και στο βίντεο- «η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη» στο Δελτίο Τύπου που μοιράστηκε στην Αθήνα, προστέθηκε η λέξη «εθελοντικά».

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη φέρεται να θεωρεί πως η ηγεσία του κόμματος με την ομιλία στο Όστιν άλλαξε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωζώνη, όπως αυτή είχε αποφασιστεί στο Συνέδριο, χωρίς συζήτηση ή ενημέρωση. Ο Παν. Λαφαζάνης, καθώς και άλλα στελέχη που δεν ανήκουν στην «Πλατφόρμα», όπως π.χ. πρώην εκπρόσωπος Τύπου που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πρόεδρο του κόμματος, θέτουν στο παρασκήνιο -και ετοιμάζονται πλέον να θέσουν και στις συνεδριάσεις των οργάνων, κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή που προγραμματίζεται να συνέλθει τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου- το θέμα του τρόπου λήψης των αποφάσεων. Αποφάσεις, που λαμβάνονται -όπως τονίζουν- από συγκεκριμένη ομάδα, με στόχο τη διολίσθηση από τις θέσεις του Συνεδρίου σε έναν «ρεαλισμό» και σε έναν «φιλοευρωπαϊσμό».

Ιδιαίτερη ενόχληση προκαλούν στην ίδια ομάδα οι γέφυρες που έχει ρίξει ο Πρόεδρος του κόμματος με διανοούμενους που διετέλεσαν σύμβουλοι του Γιώργου Παπανδρέου, είτε ως πρωθυπουργού, είτε ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος για τους Τζ. Γκαλμπρέιθ και Ρ. Πάρκερ, κυρίως όμως για τον Γιάννη Βαρουφάκη, στον οποίο, μάλιστα, όπως αποκάλυψε η Realnews χθες έχει γίνει συζήτηση για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος. Οι σχέσεις Τσίπρα - Βαρουφάκη αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο της κριτικής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα και με έντονο τρόπο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εκτιμώντας ότι βρίσκεται κοντά στην εξουσία και διαβλέποντας πιο καθαρά τις ολοένα και πιο αρνητικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει τη στροφή που ξεκίνησε.

Όπως τονίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τις θέσεις του, δεν επιθυμεί την κόντρα με την εσωκομματική αντιπολίτευση, επιδιώκει συνεχώς τη σύνθεση, αλλά αν χρειαστεί δεν θα διστάσει και για αντιπαράθεση.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών