«Αποστολή εξετελέσθη», δηλώνει ο Έντουαρντ Σνόουντεν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Αποστολή εξετελέσθη», δηλώνει ο Έντουαρντ Σνόουντεν

15:42 | 24/12/13
«Αποστολή εξετελέσθη», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Έντουαρντ Σνόουντεν, έξι μήνες αφότου διέρρευσε τις απόρρητες πληροφορίες για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ.

«Για εμένα, σε ό,τι αφορά την προσωπική μου ικανοποίηση, η αποστολή έχει ήδη εκτελεσθεί [...] Έχω ήδη νικήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 30χρονος Σνόουντεν, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε από τη Ρωσία στην εφημερίδα Washington Post.

«Γιατί, να θυμάστε, εγώ δεν ήθελα να αλλάξω την κοινωνία. Ήθελα να δώσω στην κοινωνία μία ευκαιρία να αποφασίσει εάν θα πρέπει να αλλάξει τον εαυτό της», σημείωσε ο Σνόουντεν. «Αυτό που ήθελα ήταν οι άνθρωποι να έχουν το δικαίωμα να έχουν λόγο στο πώς κυβερνώνται.

»Μόλις οι δημοσιογράφοι [στους οποίους διέρρευσα τις πληροφορίες] είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν, όλα όσα προσπαθούσαν να κάνω είχαν δικαιωθεί», συνέχισε.

Παρά ταύτα, ο Σνόουντεν υπογράμμισε πως δεν αντιλαμβάνεται τις πράξεις του ως απιστία προς την NSA. Αντίθετα, αντέτεινε πως βρίσκεται ακόμα στην υπηρεσία της, με στόχο το καλό της υπηρεσίας.

«Δεν προσπαθώ να καταστρέψω την NSA, εργάζομαι ώστε να βελτιώσω την NSA. Ακόμα δουλεύω για την NSA, αυτή τη στιγμή, είναι οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται».

Παράλληλα, ο 30χρονος πρώην κατάσκοπος απέρριψε κάθε κατηγορία πως έχει συνάψει συμφωνίες με τη Ρωσία ή την Κίνα, χώρες όπου κατέφυγε καθώς διωκόταν από τις αμερικανικές Αρχές.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους ισχυρισμούς ότι είμαι πιστός στην Ρωσία, ή την Κίνα, ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση πλην των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έχω σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση. Δεν έχω εισέλθει σε οποιαδήποτε συμφωνία μαζί τους.

»Εάν όντως αυτομόλησα, αυτομόλησαν από την κυβέρνηση στο λαό».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών