Στήνει βάσεις στην Ανταρκτική η Κίνα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στήνει βάσεις στην Ανταρκτική η Κίνα

13:54 | 20/12/13
Με σκοπό την επιστημονική έρευνα πάνω στις κλιματικές αλλαγές...

Η Κίνα επεκτείνει την παρουσία της στην Ανταρκτική με την οικοδόμηση μιας νέας βάσης, της τέταρτης κατά σειρά, ενώ παράλληλα ερευνά για μια κατάλληλη τοποθεσία προκειμένου να χρίσει ακόμα έναν ερευνητικό σταθμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικά ελεγχόμενης εφημερίδας China Daily, η όλη εξέλιξη περιλαμβάνεται στα νέα επιστημονικά προγράμματα της Κίνας.

Κινέζοι επιστήμονες επεκτείνουν πλέον εκτός των συνόρων της χώρας τους το πεδίο της έρευνάς τους και σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνεται η αποστολή υποβρυχίων για την εξερεύνηση του βυθού των ωκεανών, ενώ μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη αποστολή ερευνητικού διαστημικού οχήματος στο φεγγάρι.

Η Κίνα διαθέτει ήδη τρεις ερευνητικούς σταθμούς στην Ανταρκτική. Αυτοί ονομάζονται “Σινικό Τείχος”, “Zhongshan” και “Kunlun”. Ο τέταρτος κατά σειρά θα ονομάζεται “Taishan” και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του Νοτίου Πόλου, δηλαδή από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο και θα παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη που θα χρησιμοποιηθεί για τη γεωλογική μελέτη, την μελέτη των παγετώνων, την έρευνα για τον γεωμαγνητισμό και την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Οι επιστήμονες θα εστιάσουν τις έρευνες τους πρωτίστως στην κλιματική αλλαγή, δήλωσε Κινέζος αξιωματούχος. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών