Αιχμές, προγραμματισμός και κατανομές στην συνεδρίαση της ΕΕ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αιχμές, προγραμματισμός και κατανομές στην συνεδρίαση της ΕΕ

17:08 | 22/1/14
Αιχμές κατά των στελεχών της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ για την επιλογή τους να παραβρίσκονται σε εκδηλώσεις της «Κίνησης των 58» ακούστηκαν σήμερα, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, παρόντων των βουλευτών...

Με τον Σπύρο Λυκούδη να βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής για την «εικόνα» που περνά το κόμμα προς τα έξω, όταν αυτό συμβαίνει λίγο μετά τις ξεκάθαρες αποφάσεις του συνεδρίου του ως προς τις συμμαχίες της ΔΗΜΑΡ, πήρε τον λόγο για να ζητήσει να μην ερμηνεύεται κατά το δοκούν η παρουσία του στην όποια εκδήλωση. Ο πρώην γραμματέας του κόμματος διαβεβαίωσε ότι δεν φεύγει από το κόμμα, παραπέμποντας μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπου δήλωνε ότι δεν κατάφερε μεν να πείσει το κόμμα για την άποψή του περί διαλόγου με την «Κίνηση των 58», αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εγκαταλείπει τη ΔΗΜΑΡ.

Κατά τα λοιπά, στην συνεδρίαση ετέθησαν όλα τα θέματα γύρω από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με τον Φώτη Κουβέλη να αναφέρεται στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου, ακριβώς με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου. Τον λόγο πήρε και ο νέος γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος που εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο. Η εισήγηση περιελάμβανε τις προτεινόμενες αρχές οργάνωσης, τον τρόπο που θα προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, τη διάρθρωση σε τομείς και επιτροπές, το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και τα κυριότερα σημεία προγραμματισμού.

Ιδιαίτερος κύκλος συζήτησης έγινε γύρω από τις ευρωεκλογές, με τη Δημοκρατική Αριστερά να επιχειρεί να συνδέσει το επόμενο διάστημα το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και να επιμένει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Όσο για τις εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η ΔΗΜΑΡ θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος «μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση». Στις δημοτικές εκλογές σκοπεύει στην ανάδειξη άξιων και ικανών δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων, πάντα στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων.

Στη σημερινή συνεδρίαση τέλος, ανακοινώθηκε και η κατανομή αρμοδιοτήτων και τομέων του κόμματος, σε όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, είτε ανήκουν στην πλειοψηφία είτε στη μειοψηφία του κόμματος.


Αυτή έχει ως εξής: 

1 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
2 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ε. ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
3 ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
4 ΖΟΡΚΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
5 ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
6 ΚΑΡΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
7 ΚΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
8 ΛΙΟΝΑΡΑΚΗ ΜΥΡΣΙΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ
9 ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ
10 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
11 ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
12 ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΕΦΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
13 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
14 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
15 ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
16 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
17 ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΝΤΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
18 ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
19 ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών