Πληροφορίες: Ένας νεκρός ακτιβιστής και νέες συγκρούσεις στο Κίεβο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πληροφορίες: Ένας νεκρός ακτιβιστής και νέες συγκρούσεις στο Κίεβο

09:52 | 22/1/14
Νεκρός από πυροβολισμούς έπεσε αντικυβερνητικός ακτιβιστής στο Κίεβο, εν μέσω νέων σφοδρών συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπως διεμήνυσε πριν από λίγη ώρα η υπηρεσία περίθαλψης που έχουν οργανώσει οι διαδηλωτές, και επιβεβαιώνει ανταποκριτής του BBC.

Η εν λόγω πληροφορία έρχεται λίγη ώρα αφότου η Αστυνομία ξεκίνησε τη διάλυση καταυλισμού και οδοφραγμάτων που έχουν στήσει διαδηλωτές στο Κίεβο, στο πλαίσιο των αυστηρών νέων νόμων που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, και επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς στη δημόσια διαμαρτυρία.

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ προειδοποίησε τους αντικυβερνητικούς πως η Αστυνομία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δύο μηνών στην Ουκρανία είχαν αφετηρία την απόφαση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς να μην υπογράψει συνθήκες συνεταιρισμού και ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά να συσφίξει σχέσεις με τη Ρωσία, η οποία με τη σειρά της υποσχέθηκε έκπτωση στην τιμή παροχής φυσικού αερίου και επένδυση ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά ουκρανικού χρέους.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών