Δια της Μεσογείου η διέλευση των χημικών της Συρίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δια της Μεσογείου η διέλευση των χημικών της Συρίας

18:35 | 25/2/14
Την διέλευση από την Μεσόγειο των πλοίων που θα επεξεργάζονται τα χημικά της Συρίας επιβεβαίωσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας πάντως τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς να επιλεγεί άλλος τρόπος.

«Δυστυχώς η έξοδος του χημικού οπλοστασίου γίνεται προς την Μεσόγειο καθώς υπάρχει και η προσφορά της Ιταλίας να προσφέρει το λιμάνι της Καλαβρίας», είπε, τονίζοντας όμως ότι «αγωνιζόμαστε επί εβδομάδες να κινητοποιήσουμε άλλες χώρες να επιλεγεί άλλος χώρος εκτός Μεσογείου».

Σημείωσε πάντως πως η προσφορά του ιταλικού λιμανιού δημιουργεί προβλήματα σε μία τέτοια εξέλιξη.

Υποστήριξε πάντως ότι αναμένεται τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της αμερικάνικης αρχής για την αντιμετώπιση των χημικών όπλων στην οποία Έλληνες επιστήμονες θα ενημερωθούν για την διαδικασία

«και θα λάβουν τις διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να απορριφθεί τίποτα στον θαλάσσιο χώρο», αλλά όλα θα μεταφέρονται στην ξηρά και δη τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν προσφερθεί σχετικά.

Αναφέρθηκε δε, σε συγκεκριμένο Έλληνα επιστήμονα που συνεργάζεται με την αντιπροσωπεία και έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά να καταλάβει τη θέση του διευθυντού επαλήθευσης.

Παρατήρησε τελος ότι «θα θέλαμε περισσότερες εκδηλώσεις μεσογειακής και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», υποστηρίζοντας ότι δεν είχαμε όσες θα θέλαμε…

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών