Όλα για συμφωνία με την τρόικα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Όλα για συμφωνία με την τρόικα

08:57 | 21/2/14
«Μπλοκαρισμένοι» εμφανίζονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι της τρόικας με τα ελληνικά στοιχεία και το πλεόνασμα που και οι ίδιοι ομολογούν πλέον με αποτέλεσμα ακόμη και ο «εχθρικός» Γερούν Νταϊσελμπλουμ να εμφανίζεται κοντά στις ελληνικές θέσεις εκτιμώντας ότι η Ελλάδα ίσως να μην χρειαστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας.

Η «γλώσσα» του επικεφαλής του Eurogroup διπλωματική αφού επικαλέστηκε τα όσα ακούει από τα χείλη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και τα όσα του μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Τα δεδομένα για την κυβέρνηση στο εξωτερικό «μέτωπο» φαίνεται πως τα τελευταία 24ωρα έχουν αλλάξει δραματικά υπέρ των ελληνικών εκτιμήσεων και χθες ήταν σειρά της Citigroup να εκτιμήσει δημοσίως ότι το πλεόνασμα των τρεχουσών συναλλαγών για την Ελλάδα θα συνεχίσει να διευρύνεται και το 2015 θα φτάσει στο 2,4% του ΑΕΠ.

Συνομιλητές του σημείωναν στο Real.gr ότι ο Αντώνης Σαμαράς μένει απερίσπαστος στην προσπάθειά του να πετύχει μία συμφωνία «πακέτο» με την τρόικα τόσο για την εκταμίευση των δόσεων που εκκρεμούν όσο και για τη ρύθμιση του χρέους έστω και αν αυτή θα αφορά μόνο μία πολιτική δήλωση - δέσμευση πριν από τις ευρωεκλογές και αποφάσεις μετά το καλοκαίρι που εν τέλει μπορεί να ανοίξουν και το δρόμο για πρόωρες εκλογές.

Τι δίνει η Αθήνα; Η κυβέρνηση, δια του κ. Στουρνάρα, έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές με οδηγό την έκθεση του ΟΟΣΑ και θα χειριστεί «συνετά» το πλεόνασμα που θα φτάσει σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες περίπου τα 2 δισ. ευρώ. «Αγκάθι» παραμένει ωστόσο το θέμα των ομαδικών απολύσεων ενώ ερωτηματικό παραμένει το πως θα απαντήσει η τρόικα στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καθιέρωση της τριετούς ελάχιστης διάρκειας για τις εμπορικές μισθώσεις.

Μέσα σε ένα κλίμα ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό «μέτωπο» - νέες διώξεις για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εάν αρθεί η ασυλία τους, δυναμική επανεμφάνιση Παπανδρέου, ζυμώσεις και αποχωρήσεις από το ΠΑΣΟΚ, διαρκή και σκληρή κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ - ο κ. Σαμαράς στοχεύει στο να κλείσει, καταρχήν, η συμφωνία έως τα μέσα Μαρτίου προκειμένου στη συνέχεια να γίνει πιο άνετα ο σχεδιασμός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωκάλπες. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών