«Δε με κάλεσε κανένας ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου και καμία παράταξη» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Δε με κάλεσε κανένας ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου και καμία παράταξη»

11:50 | 21/3/14
Ο Στέφανος Λίβος μιλά για το επεισόδιο με τον Αδ. Γεωργιάδη στο Imperial College...

Ο Στέφανος Λίβος είναι ένας από εκείνους που βρέθηκαν στο Imperial College τη στιγμή της ομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη. Συγγραφέας στο επάγγελμα εργάζεται εδώ και λίγα χρόνια στη βρετανική πρωτεύουσα, έχοντας εγκαταλείψει -για μια καλύτερη ζωή- την Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του στο newsbeast.gr ο Στέφανος Λίβος εξηγεί ότι δεν δημιούργησε ο «Syriza of London» ό,τι έγινε στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου. Σημειώνει ότι ο κ. Γεωργιάδης πρόσβαλε τους φοιτητές με τη δήλωσή του ότι «σπουδάζουν με τα χρήματα του μπαμπά» και ξεκαθαρίζει ότι πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν την Ελλάδα για μια καλύτερη οικονομικά ζωή στο εξωτερικό.

Πάντως, αναφέρει ότι δεν ήταν μόνο φοιτητές στο αμφιθέατρο. Ήταν και Έλληνες πολίτες του εξωτερικού που απλά εργάζονται στο Λονδίνο.


Ακολουθεί η συνέντευξή του:


- Πείτε μας τι συνέβη όση ώρα ήσασταν στην ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη

«Υπήρχε από την αρχή ένα τεταμένο κλίμα, το οποίο πυροδοτούσε συνεχώς ο κύριος Γεωργιάδης με το να φωνάζει στο μικρόφωνο (θα προσέξετε στα βίντεο ότι έχει βραχνιάσει στα 20 πρώτα λεπτά) και να προκαλεί το κοινό σε σημείο που η ίδια η συντονίστρια του ζήτησε να σταματήσει. Ο λόγος που οι περισσότεροι από το κοινό χάσαμε την ψυχραιμία μας ήταν όταν σε απάντηση για την κατάσταση στην υγεία, ο κύριος Γεωργιάδης μας έλεγε ότι αν δεν ήταν η κυβέρνησή του να “σώσει” τη χώρα, θα ήμασταν Αργεντινή και Βενεζουέλα, ενώ δικαιολογούσε τους θανάτους στην υγεία ως φυσιολογικούς για μια χώρα που, σύμφωνα με τον ίδιο, χρεοκόπησε το Μάιο του 2010, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει πει δημόσια και άρα δεν ξέρουμε αν αληθεύει ή αν είναι απλά μια εύκολη δικαιολογία».


- Υποστηρίζετε ότι δεν κάλεσαν τον υπουργό Υγείας οι Έλληνες φοιτητές, αλλά ένας συγκεκριμένος φοιτητής που πρόσκειται στην ΟΝΝΕΔ. Πού το βασίζετε;

«Σύμφωνα με τιτίβισμα του ίδιου του κυρίου Γεωργιάδη, την πρόσκληση την απέστειλε ο πρόεδρος του Hellenic Society, φοιτητής του Imperial College και, όπως αποδείχτηκε από δική μου έρευνα, μέλος της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας, Μιχάλης Ντιναλέξης, γιος του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Άρτας».


- Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον «Syriza of London» για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Imperial College. Ποια είναι η άποψή σας;

«Εμένα δε με κάλεσε κανένας ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου και καμία συγκεκριμένη παράταξη, παρά δύο φίλοι που γνωριζόμαστε μέσω twitter. Ούτε υπήρχαν πανό ή ανακοινώσεις που να γράφουν το όνομα κάποιου συγκεκριμένου κόμματος ή σχηματισμού. Επειδή όμως είναι γνωστή (από του twitter) η εμμονή του κυρίου Γεωργιάδη να αποκαλεί όσους διαφωνούν μαζί του ως ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι αναρχικοί είτε κομμουνιστές είτε αριστεριστές είτε απλά ανένταχτοι όπως εγώ, ήταν κάτι που το περιμέναμε και δε μας εξέπληξε».


- Μάλιστα, υποστήριξε ότι για να σπουδάζει κανείς στο Λονδίνο, ζει με τα χρήματα του μπαμπά. Πείτε μας την ιστορία σας και πως εσείς βρεθήκατε να ζείτε στη βρετανική πρωτεύουσα. Ήταν εύκολη η πορεία σας;

«Αυτό κατ’ αρχάς αποτελεί προσβολή κατά πρώτο λόγο στα παιδιά που τον προσκάλεσαν που προφανώς κι αυτοί σπουδάζουν “με τα λεφτά του μπαμπά”. Προσωπικά, αν και ο ίδιος ολοκλήρωσα όλες τις σπουδές μου στην Ελλάδα, γνωρίζω αρκετά παιδιά που παράλληλα με τις σπουδές τους στην Αγγλία δούλευαν part time ή και full time ακόμα. Όπως και να έχει όμως, δεν είναι δουλειά κανενός Άδωνι Γεωργιάδη το πώς θα επενδύσει ένας γονέας στην εκπαίδευση του παιδιού του. Και νομίζω ότι είναι ανεπίτρεπτο να το ακούς αυτό από έναν υπουργό που, σύμφωνα με τη Διαύγεια, σε όλα του τα ταξίδια μένει σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων με λεφτά των φορολογουμένων.

Για να επανέλθουμε όμως, οι περισσότεροι που πήγαμε στην εκδήλωση για να διαμαρτυρηθούμε είμαστε εργαζόμενοι, που φύγαμε από την Ελλάδα εν μέσω κρίσης για να μπορέσουμε να βρούμε μια δουλειά και να συντηρούμαστε χωρίς να επιβαρύνουμε τους γονείς μας. Πρόσφατα αφηγήθηκα τη δική μου ιστορία για τις δυσκολίες που αντιμετώπισα, και από την ανταπόκριση που έλαβα κατάλαβα ότι πολλοί νεομετανάστες βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις, ανεξαρτήτως χώρας».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών