Επεκτείνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος – Ερευνάται το ενδεχόμενο της αναστροφής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επεκτείνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος – Ερευνάται το ενδεχόμενο της αναστροφής

11:40 | 9/3/14
Επεκτείνονται σε μεγαλύτερη ακτίνα οι έρευνες για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου αεροσκάφους των Malaysia Airlines, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας...

Όπως είπε, ερευνούν το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να επιχείρησε να επιστρέψει στην Κουάλα Λουμπούρ, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη του.


Ο υπουργός δήλωσε ότι οι αρχές ερευνούν ολόκληρη τη λίστα των επιβατών και μέχρι στιγμής θεωρούνται ύποπτα τέσσερα άτομα, δύο από τα οποία ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια ενός αυστριακού και ενός ιταλού. Και τα δύο διαβατήρια είχαν κλαπεί προ λίγων ετών στην Ταϊλάνδη.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι μαλαισιανοί ερευνητές έχουν συναντηθεί με ομολόγους τους του αμερικανικού FBI, έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας και έχουν ενημερωθεί οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες όλων των ενδιαφερόμενων χωρών.

Βιετναμέζικα πλοία προσέγγισαν τη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκαν χθες δύο πετρελαιοκηλίδες, αλλά δεν βρέθηκαν συντρίμμια.

Οι αρχές εικάζουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ, ενώ έχουν αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές ενός Βιετναμέζου αξιωματούχου του Ναυτικού, ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στη θάλασσα, κοντά στον εναέριο χώρο μεταξύ των συνόρων της Μαλαισίας και του Βιετνάμ.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, συναντήθηκε με συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να εικάζουμε το τι συνέβη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών