Κ. Γκιουλέκας: Ρύθμιση με νομοθετικό τρόπο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κ. Γκιουλέκας: Ρύθμιση με νομοθετικό τρόπο

12:12 | 12/3/14
Ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία ανατρέπονται τα προνόμια που έχουν τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ...

«Ο χρόνος στον οποίο εκδίδεται η απόφαση του ΣτΕ είναι ένας χρόνος με πολλές ευαισθησίες γιατί οδεύουμε προς πανελλαδικές εξετάσεις. Από την άλλη πλευρά η αντίδραση του υπουργείου ήταν άμεση. Δηλαδή, χθες το απόγευμα δημοσιοποιήθηκε η απόφαση και μία ώρα μετά ο υπουργός Παιδείας έκανε ξεκάθαρη δήλωση ότι εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο να μπορέσουμε –γιατί αυτή είναι η πολιτική βούληση της κυβέρνησης- να βοηθήσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες, τις τρίτεκνες, τις μονογονεϊκές οικογένειες, συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερες ανάγκες, περισσότερες δυσκολίες, μεγαλύτερη αδυναμία να αντεπεξέλθουν και μ’ αυτή την έννοια πρόκειται άμεσα με νομοθετικό τρόπο να ρυθμίσουμε αυτό προς το οποίο εμείς κατευθυνόμαστε», είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Και πρόσθεσε: «Με άλλα λόγια αυτό που προέβλεπαν οι νόμοι του 2010 και του 2011 και που το ΣτΕ ήλθε πλέον να ανατρέψει, εμείς πρόκειται με νόμιμο απολύτως τρόπο να νομοθετήσουμε προκειμένου η βασική πολιτική βούληση να υλοποιηθεί».


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών