Κυβερνητική κόντρα για το 5ευρω | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κυβερνητική κόντρα για το 5ευρω

15:11 | 2/3/14
Νέα κυβερνητική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του υπουργού υγείας να επιβάλει στους ασφαλισμένους το ποσό των 5 ευρώ κατά την επίσκεψη τους στα πολυϊατρεία... 

Με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «αιφνιδιαστική και βεβιασμένη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για την επιβολή των 5 ευρώ στα ΠΕΔΥ, δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στον γιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι.


Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: «Χωρίς Όραμα για την Υγεία – Με Χαράτσι για τον Ασθενή»

«Ανθρωποκτόνες» χαρακτηρίζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την υγεία ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών.

«Καταδικάζουμε το νέο χαράτσι που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 5 ευρώ στα μελλοντικά πολυιατρεία του ΠΕΔΥ για να εξεταστούν. Καταδικάσαμε κάθε παρόμοια ενέργεια και στο παρελθόν και επανειλημμένα ζητήσαμε την κατάργηση του 5ευρου στο Νοσοκομείο, τόσο για τους Ασφαλισμένους όσο και για τους Ανασφάλιστους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει ευτελές το πόσο των 5 ευρώ, και διευκρίνισε ότι θα πηγαίνει ως πόρος για την εξέταση των ανασφάλιστων.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης από τη στιγμή που αυτά τα πολυϊατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών