Λαβρόφ: Απολύτως απαράδεκτες οι προτεινόμενες επαφές με το Κίεβο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λαβρόφ: Απολύτως απαράδεκτες οι προτεινόμενες επαφές με το Κίεβο

22:04 | 29/3/14
Η ομάδα επαφής που προτείνει η Δύση για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι «απολύτως απαράδεκτη» καθώς αυτό θα σήμαινε ότι η Μόσχα θα πρέπει να αρχίσει διάλογο με τα πρόσωπα που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο, τόνισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ το Σάββατο σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

«Η τελευταία συνάντησή μου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι στη Χάγη και τις επαφές μου με τη Γερμανία, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες δείχνουν τα περιγράμματα μιας πιθανής κοινής πρωτοβουλίας που θα μπορούσαν να προσφερθούν στους ουκρανούς συναδέλφους μας . Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διευκρίνιση, διότι μέχρι τώρα οι εταίροι μας πρότειναν τη δημιουργία κάποιας ομάδας επαφής της Ρωσίας και εκείνων που κατέλαβαν την εξουσία στο Κίεβο για μία συμφωνία υπό την εποπτεία των (δυτικών χώρών)», δήλωσε ο Λαβρόφ .

«Αυτό είναι ένα απολύτως απαράδεκτο σχέδιο, και αυτό δεν είναι ό, τι μιλάμε», είπε .

Μιλώντας για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η κτηνωδία των ένοπλων συμμοριών, τον αφοπλισμό των παράνομων ένοπλων ομάδων και την απελευθέρωση της παράνομης κατάληψης δημοσίων κτηρίων, δρόμων και χωριών.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διεξάγουν διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας λύσης στην ουκρανική κρίση, αλλά δεν έχουν "ενιαίο σχέδιο" πού θα βασίζεται στην αμερικανική πρόταση, δήλωσε στο μεταξύ ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

"Δεν υπάρχει ενιαίο σχέδιο. Έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα αυτό. Υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια κοινή προσέγγιση", δήλωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ενώ οι επικεφαλής της ρωσικής και της αμερικανικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι αναμένεται να συναντηθούν την Κυριακή στο Παρίσι.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε την Παρασκευή στον Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, να συζητήσουν για μια αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία, όπου άρχισε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές.

"Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος μετά την τηλεφωνική συνομιλία, δεν αναφέρθηκε σωστά στο περιεχόμενό της", δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος.

"Οι ΗΠΑ είναι αυτές που σχολίασαν τις προτάσεις μας για την Ουκρανία" και όχι το αντίθετο, δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

Ωστόσο, οι δύο δυνάμεις έχουν εντείνει τις επαφές τους με την τηλεφωνική συνομιλία σήμερα μεταξύ του ρώσου υπουργού Εξωτερικών και του αμερικανού ομολόγου του, ο οποίος έπειτα από μια επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, ακύρωσε την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον για να μεταβεί στο Παρίσι όπου οι δύο άνδρες θα συναντηθούν.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών