Reuters: Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines βγήκε σκόπιμα εκτός πορείας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Reuters: Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines βγήκε σκόπιμα εκτός πορείας

13:23 | 14/3/14
Τα στοιχεία των στρατιωτικών ραντάρ καταδεικνύουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που έχει εξαφανιστεί εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, παρεξέκλινε σκόπιμα εκατοντάδες μίλια εκτός της πορείας του, ενισχύοντας τις υποψίες των ερευνητών για σαμποτάζ ή ακόμη και αεροπειρατεία, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters την Παρασκευή.


Η ανάλυση των δεδομένων της Μαλαισίας συμπεραίνει ότι το αεροπλάνο, με 239 επιβαίνοντες, παρεξέκλινε της προγραμματισμένης νοτιοανατολικά πτήσης του από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και πέταξε δυτικά, χρησιμοποιώντας τους διαδρόμους πτήσεων αεροπορικών εταιρειών που κανονικά χρησιμοποιούνται για δρομολόγια προς τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, δήλωσε πηγές εξοικειωμένες με έρευνες για την εξαφάνιση του Boeing 777 .

Μια άλλη πηγή που γνωρίζει καλά τα δεδομένα το αεροσκάφος, δήλωσε ότι οι έρευνες εστιάζονται όλο και περισσότερο στη θεωρία ότι κάποιος που ήξερε πώς να πετάξει ένα αεροπλάνο πήρε τον έλεγχο άλλαξε σκόπιμα την πορεία του.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ψάχνουμε σαμποτάζ, με την αεροπειρατεία να ‘παίζει’ ακόμη δυνατά», δήλωσε στο Reuters η πηγή, ένας ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας της Μαλαισίας.

Τρία πλοία και τρία αεροσκάφη απέστειλε στο μεταξύ η κυβέρνηση της Ινδίας για να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών που επεκτάθηκαν σήμερα Παρασκευή στη Θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί αρχικά στη Νότια Σινική Θάλασσα, ανατολικά της Μαλαισίας, κατά μήκος της διαδρομής που επρόκειτο να ακολουθήσει το Μπόινγκ 777. Η τελευταία γνωστή θέση του ήταν στα μισά της απόστασης ανάμεσα στις ακτές της Μαλαισίας και εκείνες του Βιετνάμ.

Με την επέκταση των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό, τον τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου με μέσο βάθος σχεδόν 3.900 μέτρα, η ζώνη που πρέπει να ερευνηθεί είναι τεράστια.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών