Στενοί συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν ανάμεσα στους 12 νέους «στόχους» της ΕΕ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στενοί συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν ανάμεσα στους 12 νέους «στόχους» της ΕΕ

20:45 | 21/3/14
Μέλη του κύκλου του Βλαντιμίρ Πούτιν περιλαμβάνει η λίστα των επιπλέον 12 ρώσων και ουκρανών αξιωματούχων σε βάρος των οποίων επέβαλε στοχευμένες κυρώσεις την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση...

Μεταξύ των προσώπων-στόχων βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και υπεύθυνος για τις αμυντικές βιομηχανίες Ντμίτρι Ρογκοζίν, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιγιένκο και ο πρόεδρος της Δούμας (κάτω Βουλή) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Παράλληλα, κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε βάρος δύο στενών συνεργατών και συμβούλων του κ. Πούτιν, του Σεργκέι Γκλάζιεφ και του Βλαντιμίρ Σούρκοφ.

Πλέον, τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων οι Βρυξέλλες έχουν επιβάλει «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, ανέρχονται σε 33.

Οι Ρογκοζίν, Ματβιγιένκο, Γκλάζιεφ και Σούρκοφ περιλαμβάνονται στη λίστα των προσώπων που έχουν στοχεύσει και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δημοσιοποίηση των 12 ονομάτων έλαβε χώρα λίγες ώρες αφότου οι 28 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. υπέγραψαν το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης Ουκρανίας-Ε.Ε.

Η υπογραφή «συμβολίζει τη σημασία των σχέσεων» των δύο πλευρών και «τη βούλησή τους να τις ενισχύσουν ακόμη περισσότερο», δήλωσε από την πλευρά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Εν τω μεταξύ, «επίθεση» κατά της Ρωσίας, την οποία κατηγόρησε πως προκάλεσε απώλειες «εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων» στην Ουκρανία λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας εξαπέλυσε από το Κίεβο ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Γιατσενιούκ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «εθνικοποίησε» δεκάδες εγκαταστάσεις και υποδομές που ανήκουν στο ουκρανικό κράτος και προανήγγειλε ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Μόσχα «θα δει το ουκρανικό κράτος να προσφεύγει σε διεθνή δικαστήρια».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών