Συνεχίζονται οι επαφές με την τρόικα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Συνεχίζονται οι επαφές με την τρόικα

13:22 | 8/3/14
Με στόχο να υπάρξει περαιτέρω σύγκλιση εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας, συνεχίζονται από το πρωί οι επαφές της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών...

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και οι επικεφαλής της τρόικας θα μεταβούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη.

Μετά τις χθεσινές άκαρπες διαβουλεύσεις των δύο πλευρών, εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για μια κοινή «δήλωση επαρκούς προόδου» από την τρόικα, μέχρι το προγραμματισμένο Συμβούλιο υπουργών της Ευρωομάδας τη Δευτέρα, και πλέον η 1η Απριλίου είναι το νέο χρονικό ορόσημο για συμφωνία.

Συνεπώς, η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει πλέον αγώνα δρόμου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ σε κάποιο άτυπο Eurogroup που θα γίνει μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Χθες, στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία για καλυτέρευση του κλίματος στη διαπραγμάτευση για τις τράπεζες και τις αλλαγές που υποδεικνύει η χρήση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χωρίς όμως να υπάρχει τελική συμφωνία σε τίποτα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών