Τα εύσημα και η ανησυχία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τα εύσημα και η ανησυχία

10:37 | 8/3/14
Με ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψε ο πρωθυπουργός στην Αθήνα. Από την μία τα εύσημα των ευρωπαίων ηγετών για την πορεία της οικονομίας και από την άλλη τα τηλεφωνήματα του Γ. Στούρναρα που τον ενημέρωνε για την στασιμότητα που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις εξελίξεις με την τρόικα τόσο την Α. Μέρκελ όσο και τον Ζ.Μ. Μπαρόζο. Μάλιστα με τον πρόεδρο της Κομισιόν ήρθαν μαζί χθες το βράδυ στην Ελλάδα καθώς σήμερα θα είναι ο κύριος ομιλητής στην 6η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Περιφερειών.

«Οι γόνιμες συζητήσεις της τρόικας με τους υπουργούς για την καλυτέρευση της αναμενόμενης επίδοσης της χώρας στα διαρθρωτικά και προχωρά καλά η διαπραγμάτευση. Είναι δύσκολο να κλείσει την Δευτέρα μπορεί όμως να κλείσει νωρίτερα από το άτυπο Εurogroup την 1η Απριλίου» τόνιζε κορυφαία κυβερνητική πηγή, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά - αυτό που όλοι γνωρίζαμε – ότι συμφωνία τελικά δεν επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην σύνοδο του ΕΛΚ στο Δουβλίνο εμφανίστηκε αποφασισμένος να βγάλει την χώρα στις αγορές το 2014 «Όταν τα επιτόκια έχουν κατέβει κάτω από το 6,9 τότε έχουμε έτοιμες τις προϋποθέσεις που θα χρειαστούν και τις δυνατότητας, για να βγούμε στις αγορές».

Ο Α. Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε όταν τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για την έξοδο από την κρίση, ενώ δεν έλειψαν τα θερμά λόγια από τον πρόεδρο της Κομισιόν. «Η Ελλάδα δείχνει αξιοσημείωτη πρόοδο και σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για (μια) καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Επιστροφή την Τετάρτη 

Ωστόσο οι συνομιλίες μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της τρόικας θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία μέρα μήπως και υπάρξει συμφωνία σε κάποιο από τα ανοιχτά μέτωπα όπως είναι το θέμα των τραπεζών.


Προς συμβιβασμό για τις τράπεζες

Ο Γ. Στουρνάρας θα αναχωρήσει την Κυριακή μαζί με την τρόικα για το Eυrogroup και πιθανότατα θα επιστρέψουν την Τετάρτη προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και η χώρα εξασφαλίσει την δόση μέχρι το τέλος του μήνα. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών