Το πρώτο ρήγμα στη ΧΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το πρώτο ρήγμα στη ΧΑ

11:02 | 16/3/14
Φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύσσονται στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση της ασυλίας των βουλευτών του κόμματος.

Η ανεξαρτητοποίηση άναψε φωτιές στην Χ.Α

Χθες ο βουλευτής Λάρισας της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Μάλιστα, στο κείμενο που απέστειλε στον πρόεδρο της εθνικής αντιπροσωπείας ο τόνος του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή είναι απολογητικός. Υποστηρίζει ότι όχι μόνο διαχωρίζει τη θέση του από τις πρακτικές που αποκαλύφθηκαν για τη Χρυσή Αυγή, αλλά μετανιώνει που δεν προχώρησε νωρίτερα στην ανεξαρτητοποίησή του, ενώ αποκαλύπτει δεν είναι και ο μόνος από τα στελέχη της ΧΑ που μετανιώνει.

«Στην απόφαση μου αυτή κατέληξα μετά από σωρεία αποκαλύψεων για τη δράση μελών της, που χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική, την οποία ασφαλώς δεν γνώριζα και μάλιστα λυπάμαι γιατί δεν ενήργησα νωρίτερα και δεν διαφοροποίησα τη στάση μου όταν έβλεπα σε ποιους δρόμους οδηγούνται μια πολιτική προσπάθεια που εγώ την πίστεψα ως πατριωτική, αντισυστημική, κοινωνική και κατέληξε να χαρακτηρίζεται από δράσεις και ενέργειες που εγώ, αλλά και πολλοί συναγωνιστές μου καταδικάζουμε απερίφραστα και μετανιώνω που έστω και άθελά μου συνδέθηκα πολιτικά με αυτές» γράφει χαρακτηριστικά ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σημειώνεται ότι για τον κ. Αλεξόπουλο όπως και για άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του καθώς ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ανεξάρτητα από την ανεξαρτητοποίησή του, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Λαρίσης θα κληθεί στην επιτροπή Δεοντολογίας την Τρίτη, όπου θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.


«Ιούδας» για τη ΧΑ

Σε έντονο ύφος ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στην είδηση της ανεξαρτητοποίησης του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Σε ανακοίνωσή της η ΧΑ τον χαρακτηρίζει «συκοφάντη» και «προδότη» υποστηρίζοντας ότι «ο εν λόγω βουλευτής, που ήταν ενεργό μέλος του κόμματος από το 1996, συνέπραξε με την εγκληματική οργάνωση του αντισυνταγματικού τόξου που δολοφονεί χιλιάδες Έλληνες και καταστρέφει το μέλλον της Πατρίδας μας».

Τον κάλεσε δε να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών