«Βλέπουν» εξελίξεις... | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Βλέπουν» εξελίξεις...

10:47 | 8/3/14
Ως μήνυμα-προάγγελο εξελίξεων την επομένη των ευρωεκλογών, δέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ την χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου...

Η άρνησή του να παραβρεθεί στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς», η κριτική που ασκεί στην σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οι αιχμές περί «αυτοκατάργησης» του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος και κυρίως η έκφραση της επιθυμίας του να «συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αλλαγή της χώρας με μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα απαντούν στα μεγάλα διακυβεύματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη», προκάλεσε προβληματισμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Συνδέεται άλλωστε με το «είμαι πάντα εδώ» από την ομιλία του στους Έλληνες αποφοίτους του Χάρβαρντ προ ημερών…

Η κίνησή του την παραμονή της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς» ερμηνεύεται από πολλούς ως προαναγγελία ίδρυσης κόμματος ή διεκδίκησης με κάποιο τρόπο ηγετικού ρόλου στον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης την επομένη των ευρωεκλογών.

Τον προβληματισμό εντείνουν παράλληλα, οι συντονισμένες κινήσεις «παπανδρεϊκών» στελεχών που δείχνουν να «αγκαλιάζουν» τη ΔΗΜΑΡ το τελευταίο διάστημα. Αυτές, εκφράζονται είτε με την προσχώρηση στον «τρίτο πόλο» της Μαριλένας Κοππά και του Πάνου Μπεγλίτη, είτε με τις υποψηφιότητες του Τάσου Αποστολόπουλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, του Θύμιου Σώκου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Μάρκου Μπόλαρη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή, το ρήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όπως διεφάνη και κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου χθες, με την επίθεση της Τόνιας Αντωνίου στο «πολιτικό δίδυμο» Σκανδαλίδη-Ανδρουλάκη και το ιστορικό χαμηλό του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εφόσον επιβεβαιωθεί στις ευρωεκλογές θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αμφισβήτηση Βενιζέλου, προκαλούν περαιτέρω ανησυχία.

Οι εξελίξεις αυτές όμως, δεν αφήνουν αδιάφορο ούτε το Μέγαρο Μαξίμου. Με τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο να εμφανίζει φαινόμενα διάλυσης, δεν είναι λίγοι όσοι φοβούνται ακόμα και για την κυβερνητική σταθερότητα στην χώρα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην παρούσα συγκυρία.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών