Βρετανικός Τύπος: Νικητής ο Φάρατζ στο ντιμπέιτ με τον Κλεγκ για την Ευρώπη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βρετανικός Τύπος: Νικητής ο Φάρατζ στο ντιμπέιτ με τον Κλεγκ για την Ευρώπη

12:35 | 27/3/14
Τον ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ αναδεικνύει ο βρετανικός Τύπος νικητή έναντι του ηγέτη του φιλοευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ μετά το χθεσινοβραδινό (Τετάρτη) ραδιοτηλεοπτικό debate με θέμα την Ευρώπη.

Ενόψει των ευρωεκλογών οι δύο πολιτικοί ηγέτες διασταύρωσαν τα ξίφη τους με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Κλεγκ να προσπαθεί να πείσει τους Βρετανούς γιατί η χώρα πρέπει να μείνει μέλος της ΕΕ και τον κ. Φάρατζ να επιχειρηματολογεί υπέρ της εξόδου.

Οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων βρετανικών κομμάτων, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον των Συντηρητικών και ο Εντ Μίλιμπαντ των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης απείχαν της αναμέτρησης επιχειρημάτων που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Λονδίνου LBC, η οποία μεταδόθηκε απευθείας και από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ μεταξύ άλλων είπε πως η ΕΕ έχει «αίμα στα χέρια της» κατηγορώντας την ότι προκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία. Ανέφερε επίσης ότι η Βρετανία είναι ανυπεράσπιστη έναντι περίπου μισού εκατομμυρίου δυνητικών μεταναστών από την ΕΕ. Απέρριψε το αντεπιχείρημα ότι η έξοδος της χώρας από την ΕΕ θα στοίχιζε εκατομμύρια θέσεις εργασίας, ενώ επίσης τάχθηκε εναντίον του γάμου ομοφυλόφιλων.

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αμέσως μετά το διάρκειας μίας ώρας debate, το 57% των ερωτηθέντων απάντησε πως ο κ. Φάρατζ είχε καλύτερη απόδοση, έναντι 36% που τάχθηκε υπέρ του κ. Κλεγκ.

Ωστόσο, ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών θεωρείται πως έκανε καλύτερη χρήση δεδομένων και αριθμών, τα οποία αξιοποίησε για να δείξει πως η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική επιτυχία της χώρας.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα αναμετρηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα σε debate που διοργανώνει το BBC.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών